Pierre Verlaar
Pierre Verlaar
Beeld: Golfsupport.nl

Verlaar wordt 4de in Lytham Trophy

7 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Een knappe prestatie van Pierre Verlaar in de Lytham Trophy. De Nederlandse amateur werd zondag gedeeld vierde.

Het 72-holes amateurkampioenschap in Engeland, een van de belangrijkste Europese wedstrijden voor amateurs, werd in 2012 gewonnen door Daan Huizing. Pierre Verlaar leverde dit jaar een knappe prestatie.

De 18-jarige amateur van The Dutch was na 36 holes (76-73) met +9 gedeeld twaalfde. Op zondag maakte hij 71 en 72 op Royal Lytham & St Annes Golf Club voor een totaal van +12. Verlaar eindigde vier slagen achter de winnaar, de Engelsman Jack Singh-Brar. 

Verlaar leverde begin januari van dit jaar ook een goede prestatie toen hij het Qatar Amateur op zijn naam schreef waarmee hij een startbewijs won voor de Qatar Masters van de European Tour.

Jim de Heij (77-79) en Peter Melching (83-80) misten de cut in Engeland (+12, de beste 40 spelers plus ties). 

Vorig jaar was Vince van Veen de beste Nederlander in de Lytham Trophy. Hij werd gedeeld 18de. Martijn Horters werd toen 41ste. Max Albertus, Peter Melching, Lars Keunen, Pierre Verlaar Jr en Severiano Prins misten in 2016 de cut. 

Leaderboard.

Welsh Ladies Open Amateur Stroke Play

Noelle Beijer is zondag gedeeld 25ste geworden in het Welsh Ladies Open Amateur Stroke Play op Ashburnham. Ze ging rond in 87, 73 en 77 slagen. De wedstrijd werd gewonnen door de de Engelse Gemma Clews.

Leaderboard.

Portugees Senioren Amateur Kampioenschap 

Pieter van Doorne is zaterdag gedeeld 24ste geworden op Clube de Golf do Estoril in de tiende editie van het Portuguese Senior Men's International Championship.

Wouter de Bruyn Kops werd gedeeld 36ste en Frank Caron gedeeld 47ste en Victor de Ridder was in de derde ronde een noshow.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}