Het clubhuis en de drivingrange (rechts) op GC St. Vigil Seis
Strakke green op GC St. Vigil Seis
Het gevarieerde landschap van Golfclub St. Vigil Seis
Een van de vergezichten op Dolomiti GC
De eerste negen holes liggen in het bos van Dolomiti Golf Club
Dolomiti Golf Club

Golfen & de Giro

5 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Een finish meepakken van een van de mooiste Giro-etappes van dit jaar en daarna een paar dagen lekker golfen in gezonde Italiaanse berglucht? Het kan eind mei in de Dolomieten.


Wielerliefhebbers hoeven we niet te vertellen dat de Giro d’Italia vandaag begint; het is de feestelijke, honderdste editie. Met Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin staan er drie Nederlandse klassementsfavorieten aan de start. Zal Kruijswijk revanche nemen op zijn vierde plek in 2016 waarmee hij genoegen moest nemen na een zware val in de 19de etappe en zijn roze trui verloor?

Mocht je het idee hebben om de Giro van dichtbij te bekijken en hou je tegelijk van golfen in de bergen? Dan heeft GOLF.NL een golftraveltip op maat voor je! Donderdag 25 mei vindt de 18de etappe plaats, van Moena naar Ortisei in de Dolomieten. Een niet al te lange bergetappe van 137 kilometer maar wel zware én spectaculaire kost dankzij vier toppen en een finish bergop op een kasseienstrook van 500 meter. Daar wil je als liefhebber best bij zijn!

En dan hou je nog een heel lang weekend over om te golfen. Er liggen twee golfbanen in de buurt van finishplaats Ortisei die op Leadingcourses.com hoog gewaardeerd worden: Golfclub St. Vigil Seis (8,7) en Dolomiti Golfclub (8,8).

Golfclub San Vigilio Siusi

Een rustig en idyllisch gelegen golfbaan op 850 meter boven zeeniveau. De 60 hectare grote baan voegt zich harmonieus in het landschap: romantische vijvers, kloven, beken, fascinerende watervallen en lange fairways worden afgewisseld door lichtere holes. De baan is geschikt voor zowel beginners als professionals. En volgens een review van een golfer op Leadingcourses.nl: “Bij hole 12 een heel leuk klein terrasje met een vriendelijke boer als gastheer.” En als je loopt lijkt uitrusten tussendoor geen overbodige luxe: “De baan is zeer heuvelachtig, een e-car aan te raden.”

Greenfee 18 holes: 80 euro

Meer info: golfstvigilseis.it 

Op de website van de golfclub vind je ook een groot aantal partner-hotels, in allerlei prijsklassen. Als je in een van die hotels overnacht, krijg je 20% korting op je greenfee en een gegarandeerde teetime.

Dolomiti Golf Club

Een 900 meter hoog gelegen baan. Sinds 2004 zijn 18 nieuwe holes bespeelbaar die geweldig uitzicht bieden op de bergketen de Maddalene aan de noordkant en aan de zuidkant op het Brenta-massief van de Dolomieten. De eerste 9 holes bevinden zich in een bosrijke omgeving, de tweede 9 zijn meer open waardoor je tijdens je ronde twee verschillende ervaringen hebt. Een golfer op Leadingcourses.nl: “Echt een supermooie baan om te spelen. Als je in de buurt bent moet je er zeker heen gaan!”

Greenfee 18 holes: 65 euro (doordeweeks), 75 euro (weekend)

Meer info: dolomitigolf.it 

Afstand Utrecht-Ortisei: 1000 km

Wil je meer weten over de Giro d'Italia? Kijk hier.