De Pan
Golfclub De Pan

Uitslag Noordwijkse-Goyer definitief: 8-10

2 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Met enige vertraging is de uitslag van de hoofdklassewedstrijd (heren) Noordwijkse-Goyer vastgesteld: 8-10.

Het uitstel had te maken met een protest dat na de partij, afgelopen zaterdag gespeeld bij gastclub De Pan, werd ingediend door Noordwijkse. Het duel gaat als 10-8 overwinning in het voordeel van de Goyer de boeken in. Daarmee hebben in Poule 2 nu de Haagsche, De Pan en de Goyer acht wedstrijdpunten na vijf zaterdagen.

De uitslagen en stand in Poule 2 van de Hoofdklasse (heren) vind je hier.

Onderstaand het voorval beschreven en integraal de uitspraak:

Op hole 17 van De Pan (gastclub) begaat de speler van Noordwijk een regelovertreding door advies te vragen aan zijn uitgespeelde teamgenoten (R. 8-1(b)). De straf hiervoor is verlies van de hole. De speler van de Goyer en zijn caddie confronteren de speler van Noordwijk met het voorval en twijfelen aan de juiste handelwijze. De speler van de Goyer wil een uitspraak van de referee.

Hiermee voldoet de speler aan het vereiste gesteld in Regel 2-5 voor het juist en tijdig kenbaar maken van een claim.

Spelend op de 18e hole wordt een nationale referee geraadpleegd over het incident en verzocht om een ruling. Op basis van de telefonisch verkregen informatie van beide spelers oordeelt de referee dat er een regelovertreding is geweest en dat de claim geldig is. De stand van de partij wordt aangepast.

Na het uitspelen van de match (die eindigt in het voordeel van de Goyer) geeft Noordwijk aan de uitslag niet te accepteren. Met de referee van de dag wordt ter plaatse het voorval nogmaals doorgesproken en de verklaringen van de spelers gehoord. Op basis hiervan is er geen aanleiding de eerder gegeven ruling te herzien en de uitslag te handhaven (de Goyer wint met 2 up).

Noordwijk heeft hiertegen protest aangetekend, stellende dat de claim niet tijdig is gedaan door de speler. Op basis van de schriftelijk ontvangen verklaringen van beide spelers is er geen reden de gegeven ruling te wijzigen. Daarmee blijft de uitslag van de match gehandhaafd en is de uitslag van het competitieduel 10-8 in het voordeel van de Goyer.}