Rangefinder Masters

PGA Tour test met rangefinders

2 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Nu zijn ze nog verboden maar de PGA Tour gaat onderzoeken of rangefinders helpen om slow play aan te pakken.

Het zou zomaar kunnen dat je ze binnenkort op de grote Tours ziet: rangefinders. De PGA Tour maakte onlangs bekend dat ze tests gaan uitvoeren waarbij spelers en caddies gebruik mogen maken van de afstandsmeters. Sommige satelliettours (kleinere circuits) staan al wel toe dat pro’s met afstandsmeters spelen, maar op de grotere zijn spelers en caddies aangewezen op baanboekjes. In enkele wedstrijden van de Web.com Tour, PGA Tour Canada en PGA Tour Latinoamerica (divisies onder de PGA Tour) worden vanaf begin april de lasers met een local rule toegestaan. Ze mogen niet gebruikt worden om hoogteverschillen te meten.

Sneller spel?

De vraag van de PGA Tour is vooral of het spel sneller gaat. De meningen daarover lopen uiteen. Justin Rose denkt van niet: “We spelen niet één-afstandsgolf. We willen de afstand tot de achterkant van de green weten, de afstand over een bunker, de afstand tot een zekere helling. Het is dus niet zo simpel als ik heb 160 meter tot de vlag. Je maakt beslissingen op basis van wat er rond de vlag is.” Justin Thomas liet via Twitter weten ook niet echt gecharmeerd te zijn van rangefinders als oplossing van het slowplayprobleem.

Natuurlijk hopen de fabrikanten dat de afstandsmeters wel definitief toegelaten worden en de golfende televisiekijker. Wordt vervolgd...


Lees meer over

Equipment