Hickory
Deelnemers aan het hickory-toernooi

Hickory-toernooi bij 1-jarig bestaan Golfmuseum

1 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Het 1-jarige bestaan van het Nederlands Golfmuseum is gevierd met het eerste Dutch Golf Museum Open Hickory Tournament van het seizoen en de oprichting van de Dutch Hickory Society.

Een bont gezelschap van heren in klassieke knickerbockers, hoog opgetrokken kniekousen en petten op hun hoofd, vergezeld door dames met hoedjes en rokken, werd op zaterdag 22 april in koetsen naar de greens van Golfbaan Landgoed Bleijenbeek vervoerd. Daar werd de eerste editie van het Dutch Golf Museum Open Hickory Tournament gehouden, met deelnemers uit Duitsland, België en Nederland.

Hickory is het golfspel zoals dat vroeger werd beoefend. Er zijn nu nog steeds veel hickory-toernooien in de kleding van toen en met de materialen uit die tijd. 

De liefhebbers van het traditionele golfspel hebben zich vanaf zaterdag 22 april verenigd in de Dutch Hickory Society, met het doel deze tak van sport breed neer te zetten en een plek te geven in de Nederlandse golfwereld. Vlak voor de eerste wedstrijd werd de vlag met daarop het logo van de club gehesen. Daarmee is de oprichting een feit en is ook het 1-jarige bestaan van het Nederlands Golfmuseum op Landgoed Bleijenbeek in het Limburgse Afferden gevierd.

Bij de opening van het Nederlands Golfmuseum een jaar geleden is afgesproken dat de kick-off van het Nederlands hickory-seizoen jaarlijks gaat plaatsvinden op Bleijenbeek. De naam is omgedoopt in Dutch Golf Museum Open Hickory Tournament. 

De komende maanden doen de deelnemers nog vier andere golfbanen in Nederland en één in Duitsland aan. In oktober is de Domburgsche Golfclub het toneel voor de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Afgelopen zaterdag is ook de uitbreiding van het Nederlands Golfmuseum officieel geopend. Naast de oorspronkelijke zaal met de geschiedkundige collectie beschikt het museum nu over een tweede ruimte met een bibliotheek waarin je kunt snuffelen in een uitgebreide collectie oude en hedendaagse golfboeken, onder andere geschonken door de vele vrienden die het museum in één jaar tijd heeft gemaakt.

Zie ook: bleijenbeek.nl en golfmuseum.nl.

Lees meer over

Erfgoed