Nieuwe putters van Cameron & Crown

Cameron & Crown putters: Meer keuze in kort

29 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Als je graag met een korte putter speelt (zie kader hieronder) zijn de nieuwe Cameron & Crown putters misschien iets voor jou.

Door de aangepaste gewichtsverdeling in de zool en achterkant presteren de putters hetzelfde als de langere versies. De nieuwe modellen hebben kleine gewichten van 20 gram om ervoor te zorgen dat het gevoel en de swing weight optimaal blijft voor een gebalanceerde stroke. 

Met de tweede lancering van de 33inch putters zijn nu ook de populaire Newport, Mallet 1, Futura 5MB en Futura 6M modellen verkrijgbaar in de kortere versie. Met andere woorden: of je nu op zoek bent naar een blade (Newport), mid-mallet (Mallet 1 & Futura 5MB) of een grote mallet met nog meer vergevingsgezindheid (Futura 6M), Cameron & Crown putters zijn speciaal ontwikkelde 33-inch putters, niet gemanipuleerde 35-inch putters. Dat zegt Scotty Cameron. “De lengte bepaalt de stand van de ogen, en de ogen het pad van de club. Elk jaar groeit de vraag naar putters van 33 inch. Voor aardig wat mannen, vrouwen en junioren geldt dat ze een kortere putter nodig hebben om hun ogen op de goede positie te krijgen en een goede stroke te maken, terwijl ze in een goede houding in balans kunnen blijven”, aldus de beroemde putterbouwer.

Zoals we gewend zijn van Scotty Cameron zijn de putters vervaardigd uit 303 roestvrijstaal en 6061 aluminium voor het clubhoofd. De Matador-grip hebben een kleinere diameter die beter past bij de lengte. De putters zijn zilverkleurig (Silver Mist), afgewerkt met witte, grijze en gouden letters.

De nieuwe Cameron & Crown putters zijn vanaf 21 juli verkrijgbaar.

€ 439

scottycameron.com

Hoe lang moet mijn putter zijn?

Er is niet één ideale putterlengte voor alle golfers. Het is afhankelijk van je lichaamsafmetingen en houding. Een putter die niet goed op lengte is, kan een negatieve werking hebben op je spel op de green. Voor een goede puttingstroke is het cruciaal dat je ogen boven de bal staan. Afhankelijk van je houding en de afstand tussen je polsen en de grond, kan de lengte variëren tussen 32 en 35 inch. Een clubfitter die gespecialiseerd is in putten kan je hier het beste bij helpen.

Te lang

Een te lange putter zorgt er vaak voor dat je (onbewust) te ver van de bal staat en je ogen voor de bal staan. Dit zou kunnen leiden tot een vlakkere zwaaibaan en een putter waarbij de teen te veel naar links is opgelijnd. Een te lange putter kan er ook voor zorgen dat je ellebogen te dicht op je lichaam staan en niet in een natuurlijk en vrije pendule kunnen bewegen.

Te kort

Een te korte putter zorgt ervoor dat je te dicht op de bal staat en je ogen over de doellijn staan. De shaft staat rechterop met de hiel omhoog waardoor je te veel naar rechts staat opgelijnd. Een te korte putter kan er ook voor zorgen dat je te ver voorover staat, en dat is slechter voor je rug. Let op: Als je zelf gaat klussen en je putter afzaagt, kan de swingweight zo worden aangetast, dat je lange putts heel anders aanvoelen en dat je tempo verandert. Ga daarom naar een clubfitter!


Lees meer over

Equipment