Brooks Koepka
Brooks Koepka
Beeld: Al 2 keer goed gewed: Garcia als winnaar van de Masters en Koepka als winnaar van het US Open

Golf en geld: golfgokker maakt kans op £2 miljoen

28 juni 2017
Een golfliefhebber die graag een gokje waagt, komt steeds dichter bij het grootste bedrag dat ooit is uitgekeerd bij een golfweddenschap: £2 miljoen.

Jordan Baker, een golfprofessional die op Twitter @OfficialBakes heet, heeft op bet365 gewed op de major-winnaars in 2017. Zijn lijstje: 

  • Masters - Sergio Garcia
  • US Open - Brooks Koepka
  • The Open - Rickie Fowler
  • US PGA Championship - Justin Thomas

Ja, hij heeft de eerste twee major-winnaars van 2017 dus al goed geraden, en als zijn voorspellingen voor het Brits Open en het US PGA uitkomen, dan wint hij een bedrag van £2 miljoen (€2,27 miljoen). Dat is meer dan wat Koepka verdiende met zijn zege in het US Open ($2,16 miljoen).

De inleg van Baker? Slechts £2. Kortom, Baker kan een miljoen keer zijn inleg terugverdienen. 

Maar Baker is pas halverwege de grand slam: Fowler moet nog even het Brits Open winnen en Thomas het US PGA. (Het is een multibet, ook wel bekend als een parlay, en hij heeft geen afzonderlijke weddenschappen afgesloten per major.)

'The greatest golf bet of all-time'

'The greatest golf bet of all time' kwam kort na het US Open in het nieuws. Dat ging zo. In de slotronde van de major, toen Brooks Koepka een van de kanshebbers was in het US Open, stuurde Baker een tweet naar @bet365 (een groot online wedkantoor). De tekst van de tweet luidde: 'Maken jullie je al zorgen?' En uit het plaatje bij de tweet bleek dat Baker de 27-jarige Koepka als winnaar voorzag.

Koepka won, het Britse golfblad Bunkered zag de tweet en zo is het gokavontuur van Baker wereldwijd bekend geworden. Bunkered spreekt van 'the greatest golf bet of all-time'.

Naar Vegas

Het Amerikaanse tijdschrift Golf Digest vroeg wat Baker gaat doen als hij £2 miljoen wint. Zijn antwoord: 'Ik zou een huis voor mijn moeder kopen, met pap een golftrip door Groot-Brittannië maken, een leuke Ferrari kopen en met al mijn vrienden met vakantie gaan naar Vegas.' 

Het is onduidelijk of bet365 Baker in een eerder stadium wil uitkopen, maar stel dat het kan en gebeurt, dan gaat de gokker er niet op in: 'Ik heb nog geen aanbod gekregen maar ik wil zien hoe het afloopt en garandeer jullie dat het doorgaat tot het einde.' Want zoals Baker in een andere tweet beweert: hij heeft nou eenmaal een tijdmachine en weet dus wie er gaat winnen.

Reacties

Wie gokt ook op golfuitslagen? Laat het ons weten via redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Golf en geld The Open