Seve Prins en Myrte Eikenaar
Nan Croockewit en Pieter van Doorne, winnaars van het Hilversumsche Senior Open

Eikenaar en Prins winnen Kennemer Open

24 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Myrte Eikenaar en Seve Prins hebben zaterdag het 27-holes Kennemer Open gewonnen. Nan Croockewit en Pieter van Doorne wonnen de eerste editie van het Hilversumsche Senior Open.

Kennemer Open

Ondanks harde wind op de Kennemer (windkracht 5 tot 6) werd er door de topspelers goed gescoord. Myrte Eikenaar van de Haagsche won met 72 en 35 slagen (-1 totaal). Judith van der Voort van Princenbosch werd tweede met 72+38 (+3) en Anouk Sohier (Haagsche) derde met 75 + 38 (+5).

Myrte Eikenaar heeft het kampioenschap eerder gewonnen in 2012, 2014 en 2015. Het Kennemer Open, een wedstrijd over alle 27 holes van de Kennemer, bestaat zes jaar.

Seve Prins (-6, 70 + 32) van de Haagsche was vijf slagen beter dan de nummer twee, Aydan Verdonk van De Purmer (71 + 36). De derde plaats (par) werd gedeeld door Koen Kouwenaar, Jeroen Schouten en Davey Porsius. 

Scores.

Brits Amateur

De 21-jarige Engelsman Harry Ellis heeft het Brits Amateur gewonnen. In de 36-holes finale op zaterdag versloeg hij de Australiër Dylan Perry in een verlenging. Ellis mag meedoen aan het Brits Open en de Masters.

Lars Keunen en Peter Melching haalden de eerste ronde van het matchplay-schema maar werden meteen uitgeschakeld. Vince van Veen, Pierre Verlaar en Philip Bootsma misten de cut in de strokeplay-kwalificatie.

Uitslagen
.

Hilversumsche Senior Open

Nan Croockewit won op haar home course met 152 slagen (+8) en Pieter van Doorne, ook lid van de Hilversumsche, met 149 slagen (+5). Van Doorne maakte in de tweede ronde 72.

Renée Deckers en Ferdinand Crijns waren de netto winnaars bij de super senioren (65+).

Uitslagen bruto en netto.

PGA Wouwse Plantage en andere toernooien: klik hier voor de leaderboards.