Lafeber werd gedeeld vijfde in Denemarken
Beeld: Golfsupport.nl

Lafeber en Van der Vaart in top-5 in Denemarken

25 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber en Jurrian van der Vaart zijn in de Made in Denmark Challenge sterk geƫindigd. Lafeber en Van der Vaart werden gedeeld vijfde in het door de Zweed Oscar Stark gewonnen toernooi.

Zowel Lafeber als Van der Vaart begon de laatste dag met een redelijke achterstand op de leider Niklas Norgaard Muller, maar in de slotronde viel de Deen wat terug en maakten de Nederlanders een flinke sprong voorwaarts. Lafeber noteerde een knappe ronde in 67 slagen en Van der Vaart deed het met een slagje meer.

Lafeber maakte zes birdies. De bogey op de par-5 17de hole deed even pijn, maar hij eindigde op de slothole weer met een birdie. Van der Vaart had vandaag geen enkel smetje op zijn scorecard (vier birdies). Drie van de vier birdies maakte hij op de eerste negen waardoor hij heel even op de tweede plaats stond. 

De opmars van beide Nederlanders (-11) was niet genoeg voor de zege, want die ging naar de Zweed Oscar Stark (slotronde 69 slagen) met -14. Lafeber steeg wel bijna twintig plaatsten in de slotronde. Met een gedeelde vijfde plaats kon het Nederlandse tweetal daarom terugkijken op een goed toernooi.

Wil Besseling (72-72) en Rowin Caron (73-73) misten de cut op Royal Oak GC.

Eindstand.

Van der Vaart steeg 62 plaatsen op de jaarranglijst en Maarten Lafeber 36 plaatsen. Road to Oman:

  • 45e Maarten Lafeber
  • 56e Darius van Driel
  • 58e Wil Besseling
  • 60e Jurrian van der Vaart
  • 93e Daan Huizing
  • 97e Reinier Saxton

Beelden dag vier: