The PGA Centenary
Het hotel van Gleneagles
The Queen's
The PGA Centenary

Traveltip: oorspronkelijk golf in Schotland

23 juni 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een traveltip van NGF-bestuurslid Liz Weima. Zij speelde vijf jaar als pro op de Tour, begin jaren negentig.


Schotland, Auchterarder: Gleneagles 

"Gleneagles heeft drie banen maar The PGA Centenary is de baan voor topwedstrijden; daar werd bijvoorbeeld in 2014 nog de Ryder Cup gespeeld. Als ik voor deze baan een droomflight zou mogen samenstellen, zou dat met Gary Player, Arnold Palmer en Jack Nicklaus zijn. Als je het clubhuis binnenstapt, zie je een heel mooie zwart-witfoto van deze drie. Ik heb er ooit een wedstrijd op de European Tour gespeeld en ik ben benieuwd hoe de baan eigenlijk gespeeld had moeten worden. Dat zouden ze mij zeker kunnen vertellen. Buiten dat hou ik van de Schotse sfeer en daar hoort ook bij dat het wat mistig is in de baan. Met in de verte het herkenbare geluid van doedelzakken. Een beetje terug in de tijd naar de oude, oorspronkelijke dagen van golf. Je kunt er ook uitstekend dineren en overnachten."

> gleneagles.com


TIP van de REDACTIE:

Het zit in een arrangement: een ronde golf op een van de drie banen, eten in een van de restaurants (voor het tweesterrenrestaurant Andrew Fairlie betaal je een supplement), een overnachting en ontbijt. Dat is aardig aan de prijs: in het hoogseizoen betaal je vanaf 720 pond (818 euro), in het laagseizoen vanaf 515 pond (584 euro).

Om wat goedkoper uit te zijn kun je beter overnachten ergens in de buurt (onder de 100 euro moet lukken). In het resort van Gleneagles kun je kiezen voor een van de drie chique restaurants maar er zijn ook drie leuke, goedkopere opties: Auchterarder 70, Century Bar en The Dormy.

Een losse greenfee (voor niet-hotelgasten) loopt op van 75 pond (85 euro) in het laagseizoen (nov-mrt) tot 195 pond (221 euro) in het hoogseizoen (juli-sept). De bedragen zijn voor elke baan hetzelfde. The King's en The Queen's zijn misschien nog wel mooier dan The PGA Centenary en in ieder geval wat korter en beter te doen.