Benjamin Reuter en Marloes van den Brink
Eric Kruijning en Robin van Deutekom

Winnaars Nationaal Open Matchplay en NK t/m 15

17 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Robin van Deutekom heeft het Nationaal Open Matchplay op Geijsteren gewonnen. Marloes van den Brink en Benjamin Reuter wonnen het NK Strokeplay t/m 15 jaar.

Amateur Robin van Deutekom won in de finale van professional Ruben Wechgelaer, 2&1. Van Deutekom is 23 en speelt op GC de Hoge Kleij. In de hoofdklasse van de NGF Competitie haalde hij met heren 1 de finale om het landskampioenschap maar De Hoge Kleij verloor met 10-8 van Houtrak.

Van Deutekom had in de halve finale de 18-jarige Mats Markovits uitgeschakeld, met 8&6. Wechgelaer versloeg in de halve finale collega-pro Jan Willem van Hoof. Titelverdediger Ruben van Uden werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Bij de senioren won Eric Kruijning en werd Sven Muts runner-up. Allen Andrew en Andrew Scullion haalden de halve finale. Bekijk hier een videobeelden van de finale:


Uitslagen heren / seniorenUitslag strokeplay-voorronde.

Foto's van de finaledag.

NK Strokeplay t/m 15 jaar

Marloes van den Brink heeft op de Drentsche G&CC (Geel-Rood) het NK Strokeplay tot en met 15 jaar gewonnen. De 14-jarige speelster van de Noord-Nederlandse won met de mooie scores 72 en 66 (-6 totaal), ondanks een stevige wind. De 66 van Marloes is een nieuw baanrecord; ze had twee chip-ins op rij en putte heel erg goed.

Daphne van Son (-1) werd tweede en Noa van Beek (par) derde.

Benjamin Reuter van Almeerderhout won bij de jongens met 73 en 68 slagen (-3). Hij won vorig jaar ook en was de favoriet voor de titel. Reuter maakte op de laatste hole een birdieputt van 2,5 meter voor de zege.

Tim van der Steen en Darcy Peeters (-2) deelden de tweede plaats. Van der Steen maakte in de tweede ronde 67, een nieuw baanrecord.

Uitslagen.

Ladies' British Open Amateur Championship

De Ierse Leona Maguire heeft het Ladies' British Open Amateur gewonnen. In de finale versloeg ze de Spaanse Ainhoa Olarra.

Romy Meekers werd uitgeschakeld in de tweede ronde. Zhen Bontan en Dewi Weber verloren in de eerste ronde. Roos Haarman plaatste zich in de strokeplay-wedstrijd niet voor de matchplay-fase.

Uitslagen.

European Senior Ladies'/Men's Championship

Bart Nolte is gedeeld zevende geworden in het European Seniors' Championship. Op Golfclub Schloss Schönborn ging hij rond in 73, 76 en 77 slagen. Pieter van Steenbergen werd 35ste, Diderik Ankersmit gedeeld 39ste, Pieter van Doorne gedeeld 47ste.

Bij de vrouwen werd Tita McCart elfde, Renee de Ruiter gedeeld 20ste en Nan Croockewit 24ste.

Leaderboard.

Andere wedstrijden

15 - 18 juni US Open: Leaderboard.

15 - 18 juni Challenge Tour: Hauts de France Open (Daan Huizing): Leaderboard.

De zege van Robin van Deutekom:

In het Brits Amateur is Ready golf gespeeld: