Bodø Golfpark
Bodø Golfpark

Travel: Golfen in de Middernachtzon

16 juni 2017 Redactie NGF
Rond deze tijd zijn in Scandinaviƫ, boven de poolcirkel, de dagen eindeloos. Ga je mee golfen in de Middernachtzon?
 

De langste dag komt eraan. Die valt op het Noordelijk halfrond niet altijd op 21 juni maar dit jaar wel. Hoe bijzonder is het om die langste dag daar te vieren waar de zon niet ondergaat? En dan golfend wel te verstaan. Na wat onderzoek lijkt ons de goedkoopste (of minst dure) optie Noorwegen, Bodø. Dit plaatsje ligt in een fjord, op zo’n 2700 kilometer van Utrecht. Overigens is er in Bodø niet alleen geen zonsondergang op 21 juni, maar in een langere periode, van 4 juni tot 8 juli. En als het dit jaar niet lukt, kun je het gerust op je bucketlist laten staan. 

Spectaculair

Aan de Salten Golfklubb of liever het Bodø Golfpark heeft GOLF.NL eerder een bezoek gebracht en ondervond toen dat de uitzichten er spectaculair zijn. De baan heeft een prachtig ontwerp ondanks de beperkingen die de ruige omgeving opwerpt. De eerste negen holes liggen aan het water waar de wind vrij spel heeft, de tweede negen holes in een rustige, bomenrijke omgeving. Gewoon al mooi dus, maar ongetwijfeld nog veel gedenkwaardiger bij een zon die boven de horizon blijft. Om de kosten op de golfbaan hoef je dit tripje niet te laten, de greenfee voor achttien holes is 450 NOK (ruim 47 euro) en een golfset huur je voor 150 NOK (15 euro). 

Vlucht & slapen

De reis ernaartoe en het verblijf kennen een wat hoger prijskaartje. Een retourticket rond deze tijd kost circa 600 euro. Vanaf Schiphol kun je vliegen met SAS of Widerøe airlines. Je vliegt minimaal via Oslo en bij sommige vluchten ook nog via Trondheim, dus je moet rekening houden met één of twee keer overstappen. Het hotel dat Bodø Golfpark aanraadt, is het Clarion Grand Hotel, mede dankzij zijn golfarrangementen. Een tweepersoonskamer kost per nacht rond de 160 euro.

> Bodø Golfpark
> Clarion Grand Hotel