NK Super senioren
De kampioenen op de Hattemse
Beeld: Rita van der Vlies

Joke Hehenkamp en Piet Gunning winnen Super Senioren

17 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Joke Hehenkamp en Piet Gunning hebben op de Hattemse G&CC het NK Super Senioren gewonnen.

Joke Hehenkamp en Piet Gunning zijn de nieuwe Nationale Kampioenen in de categorie golfers van 65 jaar en ouder. Hehenkamp (Golfclub Zeewolde) won met een score van +20 over twee dagen. Gunning (+11) bleef als enige twee dagen onder de 80 te blijven.

Voor Gunning was de 9-holes baan van de Hattemse (par 68) bekend terrein. De speler van de Rosendaelsche was begin jaren 80 nog lid van de club die donderdag en vrijdag als gastheer optrad voor het NK. Gunning: 'Ik kwam weer een aantal bekenden tegen. Het voelde als een warm bad.'

'65 is het nieuwe 50!' zei de winnaar bij de heren tijdens de prijsuitreiking. Het zilver was voor Tom Okker (+15) die na dag één nog gedeeld aan de leiding ging. Titelverdediger Rolf Esser eindigde samen met Peter Marsden en Guus Roels op de derde plek.

Bij de dames werd het nog even spannend op de 36ste hole. Hehenkamp ging op dat moment aan kop, op een slag gevolgd door Carola Vidor. Het doek leek te vallen voor Hehenkamp toen ze haar derde slag uit het bos moest chippen en zag dat haar bal nog niet op de green was beland. Vidor zag haar kansen op een eventuele titel toenemen totdat Hehenkamp van buiten de green uitholede. Vidor (Golfclub Oude Maas) maakte een dubbele bogey en eindigde op een tweede plaats.

Nummer drie werd Cecile Pellikaan. De speelster van Landgoed Nieuwkerk eindigde met +25 op vijf slagen van Hehenkamp. 

Eindstand.

Andere wedstrijden

15 - 18 juni Major: US Open: Leaderboard.

15 - 18 juni Challenge Tour: Hauts de France Open (Reinier Saxton, Daan Huizing, Darius van Driel): Leaderboard.

13 - 17 juni Ladies British Open Amateur Championship (met Dewi Weber, Roos Haarman, Romy Meekers en Zhen Bontan): Leaderboard.

12 - 14 juni Pro Golf Tour: Austerlitz Classic (Dylan Boshart, Robbie van West, Maarten Bosch en amateur John Weber): Leaderboard.

14 - 16 juni Alps Tour: La Pineta Open (Bernard Geelkerken, Max Albertus, Rowin Caron en Lars van Meijel): Leaderboard.

14 - 17 juni Nationaal Open Matchplay Heren: Uitslag strokeplay-voorronde/Leaderboard.

14 - 17 juni Nationaal Open Matchplay Heren Senioren: Leaderboard.

15 - 17 juni European Senior Ladies'/Men's Championship (Diderik Ankersmit, Renee de Ruiter, Nan Croockewit, Bart Nole, Tita McCart, William Remeeus, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen): Leaderboard.

17 juni Nationaal Strokeplay Kampioenschap Meisjes & Jongens t/m 15 jaar: Leaderboard.