Net geen tweede zege voor Lars van Meijel op de Alps Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel 2de op Alps Tour na play-off

16 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Lars van Meijel is tweede geworden in het La Pinetina Open. In een play-off op de baan bij Como, Italiƫ, ging de zege naar de thuisspelende Marco Crespi.

Op donderdag noteerde de 23-jarige Nederlandse professional zijn laagste ronde ooit: 61 (-9). Met een totaal van -11 na 36 holes ging Van Meijel met twee slagen achterstand op James Sharp de laatste ronde in.

In de slotronde op vrijdag ging Van Meijel – mede dankzij drie birdies op de eerste vier holes - een paar keer alleen aan de leiding, maar wist deze positie niet tot in het clubhuis vast te houden. Van Meijel tekende uiteindelijk voor een ronde 67 (zes birdies, drie bogey) en een play-off met Sharp en Crespi, die ook op -14 eindigden.

Nadat Sharp eerder was afgevallen viel het doek voor Van Meijel op de derde play-off hole. Crespi, meervoudig winnaar op de Challenge Tour, had nadat Van Meijel zijn lange putt voor par niet wist te maken genoeg aan een par.

‘Het is nu wel even balen en best zuur’, zei Van Meijel. ‘Ik sla in de play-off drie keer een goede drive. De derde keer komt de bal net in de rough terecht waardoor ik een flyer over de green heen sla. Van daaruit was een up-and-down onmogelijk.’

Ondanks de tweede plaats in het toernooi van de Alps Tour was Van Meijel positief over zijn spel. ‘In de laatste twee toernooien mis ik de cut en in aanloop naar deze week heb ik iets gevonden in mijn swing en hard getraind. Ik begon vandaag heel goed en sla op de laatste paar holes ook goede ballen. Donderdag maak ik 61, mijn laagste ronde ooit. Daar was ik echt blij mee’, aldus de professional, die zijn eerste zege als professional in februari behaalde.

Aan het eind van het seizoen ontvangt de top 5 op de Order of Merit een kaart voor de Challenge Tour in 2018. Met deze gedeelde tweede plaats verdient Van Meijel 3.250 euro en stijgt hij van de vierde naar de derde plaats op de Order of Merit.

De drie overige Nederlanders die deze week in actie kwamen - Rowin Caron, Max Albertus en Bernard Geelkerken – misten de cut op donderdag.

Eindstand.

Order of Merit Alps Tour.

Beelden van de beslissende play-off:

Lees meer over

Alps Tour Topgolf