Tom Okker
Tom Okker op de eerste dag
Beeld: Rita van der Vlies

Tom Okker gedeeld 1e halverwege NK Super Senioren

15 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Na de eerste dag van het NK Super Senioren op de baan van de Hattemse Golf & Country Club gaat Joke Hehenkamp aan de leiding bij de dames. Bij de heren wordt de ranglijst aangevoerd door Tom Okker en Guus Roels.

Om klokslag 8.00 uur op donderdag was het Nora Smit, titelverdediger bij de dames, die net als vorig jaar de eerste bal van het toernooi sloeg voor spelers van 65 jaar en ouder. Smit ligt na een ronde +19 (87) 11 slagen achter op Joke Hehenkamp, ook van Zeewolde en vorig jaar nog runner-up. 

Hehenkamp ging rond in 76 slagen (+8) en heeft na de eerste dag vier slagen voorsprong op haar naaste concurrente, Carola Vidor (+12), en vijf slagen op de nummer drie, Geeran Grimbere (+13). 

Tom Okker, die vooral bekend is als voormalig Nederlands toptennisser, noteerde een knappe ronde 70 (+2) op de compacte baan van de Hattemse Golf & Country Club. Okker deelt de koppositie met Guus Roels, ook een speler van de Noordwijkse Golfclub. 

Op vrijdag 16 juni wordt de tweede en laatste ronde van de tweede editie van het NK Super Senioren gespeeld. Op de website van Hattem zijn de scores op de slotdag in real time te volgen: dames / heren. In het toernooi is net als vorig jaar een auto te winnen met een hole-in-one op de 12de.

Andere wedstrijden

15 - 18 juni Major: US Open: Leaderboard.

15 - 18 juni Challenge Tour: Hauts de France Open (Reinier Saxton, Daan Huizing, Darius van Driel): Leaderboard.

13 - 17 juni Ladies British Open Amateur Championship (met Dewi Weber, Roos Haarman, Romy Meekers en Zhen Bontan): Leaderboard.

12 - 14 juni Pro Golf Tour: Austerlitz Classic (Dylan Boshart, Robbie van West, Maarten Bosch en amateur John Weber): Leaderboard.

14 - 16 juni Alps Tour: La Pineta Open (Bernard Geelkerken, Max Albertus, Rowin Caron en Lars van Meijel): Leaderboard.

14 - 17 juni Nationaal Open Matchplay Heren: Uitslag strokeplay-voorronde/Leaderboard.

14 - 17 juni Nationaal Open Matchplay Heren Senioren: Leaderboard.

15 - 17 juni European Senior Ladies'/Men's Championship (Diderik Ankersmit, Renee de Ruiter, Nan Croockewit, Bart Nole, Tita McCart, William Remeeus, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen): Leaderboard.

17 juni Nationaal Strokeplay Kampioenschap Meisjes & Jongens t/m 15 jaar: Leaderboard.