Dutch Golf Kids

‘Golf-only kampen’ van Dutch Kids Golf

15 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Dutch Kids Golf organiseert dit jaar opnieuw ‘golf-only kampen' voor jeugd.

Golfkampen

De golfkampen van Dutch Golf Kids worden georganiseerd in samenwerking met golfclubs. Volgens de organisatie staan alle kampen ‘in het teken van heel veel golf en heel veel fun voor zowel de beginnende golfer als de (ver)gevorderde golfer’. 

De kinderen doen motorische spellen, krijgen technische trainingen en er is veel aandacht voor spelen in de baan. Er is bijvoorbeeld een Ryder Cup-wedstrijd waarbij kinderen om de eer spelen. Elk kamp wordt afgesloten met een Family Finale; de jeugd speelt dan samen met een familielid.

Data en locaties

  • Zomerkamp Liemeer: 10-12 juli onder leiding van Bas Kräwinkel
  • Zomerkamp Burggolf Purmerend: 26-28 juli onder leiding van de BurgGolf Jeugdsquad (bestaande uit Dennis Viergever en Shauni Koel)
  • Zomerkamp Burggolf St Nicolaasga: 30 aug-1 sept onder leiding van de BurgGolf Jeugdsquad
  • Herfstkamp Wijchen: 18-20 oktober onder leiding van de BurgGolf Jeugdsquad

Meer informatie: dutchkidsgolf.nl/golfkampen.

Jeugd en topgolf

Van 1 tot 4 augustus is er een topgolfkamp op The Dutch. Kijk hiervoor ook op dutchkidsgolf.nl/golfkampen.

Van 19 tot en met 22 juli 2017 wordt het Zwitserleven Dutch Junior Open gespeeld op Golfclub Toxandria in Molenschot. Er hebben zich al 100 jeugdspelers ingeschreven.

Het Zwitserleven Dutch Junior Open is een internationaal jeugdtoernooi voor jonge golftalenten tot 21 jaar. Er doen kinderen mee uit meer dan 20 verschillende landen. De Belg Alan De Bondt, de winnaar van het Dutch Junior Open 2016, zal zijn titel verdedigen op de bosrijke baan van Toxandria. Met de wildcard die hij ontving als winnaar van het Dutch Junior Open 2016 heeft De Bondt deelgenomen aan het KLM Open 2016. 

Ook heeft de Engelse speler Jack Singh Brar zich ingeschreven, Hij neemt plaats 120 in op de World Amateur Golf Ranking (WAGR). Onder de deelnemers is ook de Zweedse Thilda Larsson, die in de WAGR op plaats 168 staat. 

Onder de Nederlandse spelers die zich hebben ingeschreven zijn Jerry Ji, Stan Kraai, Dario Antonisse, Jim de Heij, Daphne van Houten, Anouk Sohier en Judith van der Voort.

Voor de winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open bij de jongens ligt een wildcard klaar voor het KLM Open 2017. Het beste meisje wint een wildcard voor het South African Women’s Open 2018.

Meer informatie: junioropen.nl.




}