Cadeautips voor de beste golfvader van de wereld

14 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Zondag 18 juni is het vaderdag. Nog niks gekocht en geen inspiratie? GOLF.NL zet een aantal leuke cadeautips voor je op een rij!

Bekijk de afbeeldingen van de cadeaus bovenaan dit bericht in de carrousel.

Hoe groter hoe beter

Groter is beter, dacht Cobra bij het ontwikkelen van de King Oversized Hybrid. Het is de meest vergevingsgezinde hybride die ze ooit hebben ontwikkeld. Na PXG en Callaway is Cobra het volgende merk dat een kroon van carbon fiber gebruikt. De gewichtsbesparing die dit oplevert, is gebruikt om het CG (center of gravity) te verlagen. Dit moet het makkelijker maken de bal hoog te lanceren, iets waar veel vaders mee worstelen. Met de MyFly8-technologie is de hybride in loft aanpasbaar. In de herfst van 2016 kwam Cobra ook al met oversized ijzers die passen in de trend groter is beter. 

€ 249 (19 – 28 graden)   
cobragolf.com

Pitchfix met Joost

Elke serieuze golfer heeft een pitchvork in zijn zak om de green achter te laten in de staat waarop hij of zij deze aantrof. De bedenkers van Pitchfix verbeterden de klassieke pitchvork met een ingenieus systeem met drie plastic pinnen die je een paar keer in de grond steekt om de pitchmark te repareren. Geen gedraai of gedoe meer. Met deze Joost Luiten-editie behoren pitchmarks tot het verleden. De greenkeepers zullen je dankbaar zijn!

€  19,95  
joostluiten.shop

Crazy Days in Limburg

Wat ons betreft nog steeds het beste cadeau voor vaderdag: achttien holes. Om er iets bijzonders van te maken zou je eens kunnen denken aan een golfweekend in eigen land. Op de Crazy Days van Pin High zijn er mooie aanbiedingen, bijvoorbeeld een shortbreak in het Limburgse heuvellandschap waar veel mooie golfbanen (zoals Het Rijk van Margraten) te vinden zijn. Boek je een shortbreak van drie nachten dan krijg je op de Crazy Days (tot en met 18 juni) 44 euro korting.

Vanaf € 219 
pinhigh.nl

Op afstand

De Coolshot 20 is een goede koop als je niet te veel geld wilt uitgeven maar toch een goede rangefinder cadeau wilt doen. Deze van Nikon is gebruiksvriendelijk, snel en geeft zeer nauwkeurig afstanden, zelfs zonder stabiele hand.

€ 169  
cameranu.nl

Zoals de Schotten

Nagenieten van een goede ronde met een goed glas whiskey in een mooi bijpassend glas? Er zijn weinig vaders die daar nee tegen zeggen. Dit whiskeyglas van de Old Course St Andrews zou niet misstaan in een mooi clubhuis. Als je vader het zwaar krijgt in de baan kan de bijgeleverde heupfles misschien uitkomst bieden.

€ 17,95   
golfsupport.com

Lazy Sunday?

Deze eenvoudige Titleist Sunday Bag is ideaal voor de vader die in de winter (of zomer) graag zijn golftas op de rug draagt met een halve (of hele) set. De tas is compact, maar heeft drie vakken met rits en een vak waarin je je waardevolle spullen (telefoon, portemonnee) kunt bewaren. De dubbele draagband maakt de Sunday Bag zeer comfortabel op je rug.

 € 89 
titleist.de

Sticks die helpen

Het is waarschijnlijk het meest gebruikte hulpmiddel in golf: de 'tourstick'. De mannen van Alignment Pro zagen ruimte voor verbetering en ontwikkelde de tourstick 2.0. Wat is er zo handig aan de nieuwe sticks? De  uiteinden van de Alignment Pro zijn verstelbaar waardoor de toepassingen van de tourstick flink zijn uitgebreid. Zo’n 140 PGA Tour-spelers (onder wie Dustin Johnson, Patrick Reed, Alex Noren) hebben de Alignment Pro in hun tas zitten, niet alleen voor het verbeteren van de puttingstroke maar ook voor hulp bij het chippen en het verbeteren van de swingbaan bij lange slagen.

€ 65   
alignmentpro.com

Gemarkeerd

Hoe markeert jouw vader zijn golfbal? Met de ballmarkers van Tin Cup kun je je ballen versieren met je eigen logo. Er zijn meer dan 150 verschillende cups te koop waarmee je vader zijn bal kan markeren. Met de promocode ‘thanksdad’ krijg je vijftien procent korting. LET OP: De verzendkosten vanuit Amerika bedragen 13,95 dollar maar dan heb je wel een origineel cadeau en kan je vader altijd zijn bal in het bos identificeren.  

Vanaf $ 10,95  
tin-cup.com

Boksen

Een boksbal voor golfers, zo zou je een impact bag het beste kunnen omschrijven. Kan je vader het zwaardere verbeterwerk aan zijn swing wel gebruiken en heeft hij niks waarop hij zijn frustratie kan botvieren? Dan is de Pure Impact Bag een goed idee. TIP: kijk op het YouTube kanaal van GOLF.NL naar de Impact Drills voor goede oefeningen.

€ 17,35 
athleteshop.nl

Must voor in de boekenkast

Vorig jaar overleed golflegende Arnold Palmer. Er is geen golfer geweest die meer voor golf heeft betekend dan The King. A Life Well Played is een mooie verzameling van anekdotes uit de onuitputbare schat van verhalen over het prachtige leven van de zevenvoudig majorwinnaar. Simpelweg een must read voor elke golfliefhebber. Hoort thuis in de boekenkast van alle golfende vaders. 

€  19,39 
bol.com

Go (to the) Dutch

Samen met je vader een dagje topgolf kijken. Klinkt goed toch? Als je de beste spelers van Europa van heel dichtbij in actie wilt zien in eigen land, dan kan dat eigenlijk maar één keer per jaar, op het KLM Open. Dit jaar wordt het toernooi van de European Tour voor de tweede keer op rij op The Dutch gespeeld.  Het Gelderse Spijk draait van 14 tot en met 17 september om golf, dus hij moet nog wel even geduld hebben. Kaarten zijn al wel te koop.

Vanaf € 25 
golf.nl/klm-open/tickets


Lees meer over

Equipment