Old Caddie Open 2017
Beeld: Eric Veenhuyzen

Van Zandvoort wint Old Caddie Open

7 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Het Old Caddie Open van 2017 is gewonnen door Jan van Zandvoort.

Het jaarlijkse golftoernooi voor oud-caddies is gespeeld op dinsdag 16 mei op Golfbaan de Hoge Dijk. Vanuit heel Nederland kwamen de oudgedienden naar Amsterdam om deel te nemen aan dit toernooi én om elkaar weer te ontmoeten en herinneringen van vroeger op te halen. 

De oud-caddies hebben weliswaar nu een behoorlijke leeftijd, maar onder hen zijn nog steeds single handicappers en een grote groep met een handicap tussen 10 en 20. Zij spelen nog op behoorlijk hoog niveau en met veel plezier. 

Dit jaar deden er 24 mee. De winnaar van het Old Caddie Open 2017, met bruto 79 slagen, werd Jan van Zandvoort (exact handicap 4,1).

Het Old Caddie Open 2017 werd ondersteund door Joost Luiten, TIG Sports, Trolleyworld Soest en gerenommeerde golfbanen en -verenigingen die soms vroeger caddies in dienst hadden (Golfclub Amelisweerd, Amsterdamse Golfclub, Golfclub Cromstrijen, Goyer Golf & Country Club, Golf Event Center Flevoland, Koninklijke Haagsche Golf & Country Club, Haarlemmermeersche Golfclub, Kennemer Golf & Country Club, Noordwijkse Golfclub, Sallandsche Golfclub, Golfbaan Waterland-Amsterdam, Zaanse Golfclub).

De ter beschikking gestelde greenfees, toegangskaarten voor het KLM Open 2017, een Motocaddy golfparaplu en mooie Joost Luiten golfpolo’s met golfaccessoires vormden een bijzonder mooie prijzenpot. Golfbaan De Hoge Dijk vroeg een gereduceerde greenfee en het toernooi mocht op een aantrekkelijke tijd beginnen. De Golfschool en Driving Range Fairway stelde rangeballen beschikbaar.  

Het Old Caddie Open krijgt zeker een vervolg in 2018. Voor meer informatie: Irene Zuidema (oldcaddie@upcmail.nl).

}