Rory McILroy
Rory McIlroy en caddie J.P. Fitzgerald, begin 2017
Beeld: Golfsupport.nl

Rory McIlroy ontslaat zijn caddie

31 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Rory McIlroy heeft zijn caddie J.P. Fitzgerald ontslagen.

Persbureau Reuters meldde maandag als eerste dat de Noord-Ier na negen jaar breekt met zijn caddie. Rory McIlroy en J.P. Fitzgerald wonnen in die tijd vier majors.

De nummer vier van de wereld zal deze week al een ander aan de tas hebben. McIlroy speelt vanaf donderdag in het World Golf Championship-Bridgestone Invitational. Naar verwachting maakt Rory het nieuws dan officieel bekend.

Het is de tweede grote speler-en-caddie scheiding in 2017. Phil Mickelson maakte eerder in juli bekend dat hij en Jim 'Bones' Mackay uit elkaar gingen. De Amerikaan en zijn caddie werkten liefst 25 jaar met elkaar samen en Mickelson won in die periode vijf majors. 

McIlroy sprak ruim een week geleden nog heel positief over zijn caddie J.P. Rory was slecht begonnen aan het Brits Open maar kreeg aan het eind van de eerste ronde weer de geest. Dat was volgens McIlroy te danken aan een enkele rake woorden van zijn caddie. Hij eindigde gedeeld vierde in de major op Royal Birkdale.

McIlroy start over tien dagen in het US PGA Championship, de laatste major van het jaar. Het US PGA van 2014 was de laatste major-zege van de Noord-Ier.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}