Gadgets waar je (n)iets aan hebt!

26 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Weet jij wat er precies in je hoofd omgaat tijdens je golfspel? Met de FocusBand wel en dat helpt je, met enige oefening, rustig te blijven en goed te focussen.

Jason Day schijnt er nummer een van de wereld mee te zijn geworden, met de FocusBand. Daar heb je dus iets aan. Er zijn meer Tourpro's die ermee trainen maar het helpt ons amateurs ook verder in ons golfspel. De FocusBand bestaat al sinds 2012 maar werd pas in 2016 in grotere getale geproduceerd en is sindsdien steeds verder ontwikkeld, onder meer met een bijbehorende app (maart 2017). 

Hoe werkt het? Het is een band om je hoofd die je hersenactiviteit meet. Golfers denken vaak veel te veel na bij een slag, zijn bezig met een vorige slag, met hoe het mis kan gaan en hoe ze nu in godsnaam beter kunnen gaan spelen. Om meer inzicht in die processen te krijgen geeft de FocusBand, via de app Neuroskill Golf, feedback: simplistisch gesteld heb je bij groen (of in audio een muziekje) de juiste state of mind (rust en gefocust) en bij rood (geen muziekje) ben je volledig geblokkeerd. En alles wat daar tussenin zit. Je krijgt dit realtime te zien zodat je precies weet wat er met je focus gebeurt. De app helpt je vervolgens onder meer met shot routines.

De FocusBand kan samen met de FlightScope gebruikt worden. Sommige pro's hebben gebruiken beide systemen bij hun golfles (zoals Arnoud van Opijnen van de Veluwse Golfclub). Handig om een keer uit te proberen want echt goedkoop is de FocusBand (nog) niet.

Verkoopprijs: 500 dollar (excl. 50 dollar verzendkosten)

Meer info: focusband.com.

Lees meer over

Equipment