Driver
IJzer 7
Crossover
Fairway wood 3
Hybride 3

PING pakt uit met nieuwe clubs

22 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Ping, het bedrijf dat in vergelijking met de andere grote merken doorgaans meer geld uitgeeft aan technologie dan aan marketing, komt na twee jaar met een compleet nieuwe serie clubs: de G400 Series.

Driver

PING stelt dat de nieuwe G400 drivers – verkrijgbaar in drie versies – de snelste en meest vergevingsgezinde driver is die ze ooit lanceerde. Tot zover geen verrassingen. Wel verrassend is dat het clubhoofd van de langste club is verkleind naar 445 CC (normaal 460 CC, het maximum). De vergevingsgezindheid die daarmee ingeleverd zou worden, winnen ze terug met extra gewicht van wolfraam laag achterin het clubhoofd. Volgens PING is er geen andere driver op de markt waarbij het zwaartepunt zo ver achterin is geplaatst, en dus zo vergevingsgezind is. “De kleinere kop zorgt voor betere aerodynamica en meer snelheid, maar we hebben tegelijkertijd de MOI omhoog kunnen schroeven ten opzichte van de G-driver”, zegt PING CEO John A. Solheim. “Het is gelukt om naast extra afstand de spreiding te verkleinen, de ultieme drivingcombinatie. We hebben onder onze Tourprofessionals nog nooit zo’n snelle overstap naar een nieuw product gezien”, zegt Solheim over de twaalf spelers (onder anderen Lee Westwood, Tyrrell Hatton en David Lingmerth) die in de week van het US Open overstapten naar de G400. Volgens PING levert de nieuwe driver twee mijl meer balsnelheid op.

Ook aan het geluid bij impact is gedacht. De nieuwe G400 klinkt dieper en meer gedempt dan de G. Een speler vergeleek het met “de voldoening van een goed geraakte persimmon driver met de moderne technologie van de G400.” Ook leuk: de speciale verf op de shaft verkleurt naar volledig zwart bij adressering zodat je niet wordt afgeleid tijdens je swing. Zoals gezegd is de G400 verkrijgbaar in drie versies: standaard, SFT (Straight Flight) met extra gewicht in de hiel voor het tegengaan van een slice én LST (Low Spin) voor een strakke balvlucht en meer rol. 

Standaard: 9° en 10.5°; LST:  8.5°en 10°; SFT: 10° en 12°
Alle drivers zijn adjustable (+/- 1°)
Prijs: 469 euro

IJzers

Als je gaat voor resultaat, en je de looks van een messcherpe blade in je tas niet zo belangrijk vindt, zijn de nieuwe G400-ijzers misschien iets voor jou. Bij deze nieuwe ijzers spreekt PING liever over game enjoyment dan game improvement, de categorie waartoe ze behoren. Met de ijzers zet PING in op een hogere balvlucht en – natuurlijk – meer lengte. De rode insert aan de achterkant (van elastomeer en aluminium) zorgt voor een krachtige impact en een even krachtig geluid. Net zoals bij de wedges van PING verlies je geen spin in de rough dankzij de waterafstotende Hydropearl finish.  

De ijzers (4-9, PW, UW, SW, LW) zijn verkrijgbaar in tien verschillende lie angles (aangegeven met een kleurcode). 

Prijs: 136 euro per ijzer (staal)
Prijs: 148 euro per ijzer (graphite)

Crossover

Voor het gat tussen je ijzers en hybrides lanceert PING een G400 Crossover. Het is niet de eerste Crossover van PING. Vergeleken met het origineel heeft de nieuwe versie iets meer weg van een ijzer, terwijl de zool weer veel weg heeft van een hybride waardoor de club makkelijker door het gras gaat.

Lofts: 3 (19°), 4 (22°), 5 (25°)
Prijs: 240 euro

Hybrides & fairway woods

Als we dan de stap maken naar de hybrides en de fairway woods zien we dat voor beide clubs maraging staal is gebruikt voor het clubblad. De reden is simpel: het C300 staal is flexibel en sterk tegelijk, wat in de hybrides en fairway woods zorgt voor meer balsnelheid. “Het gebruik van C300 maraging staal gaf ons de kans om een extreem dun clubhoofd te bouwen voor meer snelheid en dus ook meer afstand en een hogere lancering”, zegt Solheim.

Lofts hybrides: 2H (17°), 3H (19°), 4H (22°), 5H (26°), 6H (30°)
Verkrijgbaar in verschillende lie angles (+/- 2°)
Prijs: 240 euro

Lofts Fairway Woods: 3W (14.5°), 5W (17.5°), 7W (20.5°), 9W (23.5°), 3 SFT (16°), 5 SFT (19°), 7 SFT (22°), Stretch 3W (13°)
Prijs: 289 euro

Meer info: > ping.com


Lees meer over

Equipment