Patrick Ascher
Patrick Ascher

In 16 uur 165 holes voor het goede doel

16 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Patrick Ascher heeft een golfmarathon voor het goede doel gespeeld. Op de Goyer G&CC in Eemnes speelde de amateurgolfer zaterdag in 16 uur non-stop 165 holes.

De actie leverde dankzij tientallen sponsors een bedrag van 22.000 euro op voor de stichting KiKa die zich inzet om de genezingskans van jonge kinderen met kanker te vergroten.

Bij het krieken van de dag begon de 41-jarige Ascher met zijn marathon om pas laat in de avond op een schemerige 18de green 'uitgeput' maar tevreden onder luid applaus zijn laatste slag te doen.

Ascher: 'Ik ben zelf nog fit en heb een gezonde vrouw en twee gezonde kinderen. Maar ik realiseerde me ook steeds meer dat het ook anders kan zijn, bijvoorbeeld dat je kinderen niet zo gezond zijn. Ieder jaar krijgen in ons land vele honderden kinderen kanker. Van deze kinderen zal 25% het niet halen, een vreselijk hoog percentage. KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker tot 95% te vergroten. Maar om dat te realiseren is veel en kostbaar onderzoek nodig en dit ingezamelde geld kan daarin bijdragen.'

Ascher gaat eind van het jaar in het kader van ‘Run a marathon for KiKa’ meedoen aan de marathon van New York. Voor deelname is sponsorgeld nodig en deze golfmarathon leek hem een ludieke manier om extra sponsorgeld in te zamelen: 'Voor de goede orde: ik betaal al mijn kosten als tickets en verblijf voor de marathon straks zelf, het geld dat ik via deze KiKa golfmarathon en mijn andere acties heb opgehaald, gaat 100% naar het goede doel. Ze hebben daarvoor een mooie constructie: het ingezamelde geld komt niet eens op mijn rekening, dat gaat direct naar KiKa.'

Meer informatie: patrickrunsforkika.com.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}