Een 7de plaats voor Daan Huizing.
Beeld: Golfsupport.nl

7de plaats voor Huizing op Sardinië

16 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is gedeeld zevende geworden in het Italian Challenge Open by Lyoness. In de slotronde had de Nederlander voor de derde keer deze week 67 slagen nodig voor de par-71 vaan van het Is Molas Resort op het snikhete Italiaanse eiland Sardinië. Dankzij een 66 op vrijdag kwam het totaal op -17, zeven slagen achter winnaar Joel Sjöholm.

'Dit was een heel stabiele week', zei Huizing (26) over zijn 67-66-67-67. 'Het ging de laatste tijd voor mijn gevoel al wel veel beter, maar ik haalde nog niet echt de resultaten. Het werd ook wel tijd om weer wat punten te pakken. Er had deze week nog wel meer in gezeten, maar dat moet er de volgende keer dan maar uit komen. Op de laatste zeven holes creëerde ik vandaag echt veel kansen, maar er wilde niks vallen. Dat is wel jammer, zeker gezien het verschil in prijzengeld in de top 10, maar het goede gevoel over de stijgende lijn overheerst wel', zegt Huizing, die een tot dusver matig seizoen kent en na deze week 64ste staat op de Road to Oman.

'Zoals ik al zei, het is qua positie op de Road to Oman zeker niet goed', aldus Huizing die met zijn zevende plaats 7560 euro verdient. 'Het is een proces waar je elke dag mee bezig bent. Om je heen hoor je wel geluiden dat het allemaal niks is. Het stomste wat je kunt doen is daar zelf in mee gaan. Ik ben er de laatste tijd heel bewust mee bezig om dat niet te doen en bepaalde gedachtes wel en andere juist niet toe te laten. Dat bepaalt voor een groot deel je gemoedstoestand en dat leer ik steeds beter. Deze week was daar een goed voorbeeld van. Qua vorm was het deze week niet heel bijzonder, maar ik maak goede beslissingen met overtuiging. Zonder dat ik elke dag echt goed van start ga haal ik er wel een resultaat uit.'

Naast Huizing haalden Reinier Saxton en Darius van Driel ook de cut. Saxton kende een uitstekende start van het toernooi en ging na de tweede ronde aan de leiding, maar zakte in het weekend weg in het klassement en eindigde uiteindelijk met -15 op een keurige 15de plaats. Van Driel eindigde het toernooi met een ronde 72 (+1) en zakte naar de gedeeld 55ste plaats.

Jurrian van der Vaart, Wil Besseling en Maarten Lafeber haalden de cut niet. Lafeber blijft met een 53ste plaats de beste Nederlander op de Road to Oman. 

Eindstand.

Road to Oman.

De hoogtepunten van de laatste ronde:

Lees meer over

Challenge Tour