Deelnemers aan de G-Golfers Dag
Deelnemers aan de G-Golfers Dag

Golftoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking

13 juli 2017 NGF
Op Golfclub Holthuizen is afgelopen weekend een toernooi gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het was in het weekend van 8 en 9 juli een drukte van belang bij Golfclub Holthuizen in Roden (Denthe). Er deden niet alleen eigen leden met een verstandelijke beperking mee aan het toernooi, maar ook G-golfers uit andere delen van het land. De gastspelers kwamen uit de omgeving van Den Haag, Liemeer, Amersfoort en Naarden. 

Op zaterdag arriveerden alle deelnemers en begeleiders in Roden. Veel spelers waren blij verrast om oude bekenden tegen te komen die ze vorig jaar bij de Special Olympics in Nijmegen hebben ontmoet. 

's Avonds was er een diner voor alle vrijwilligers, gasten en thuisspelers, met als hoogtepunt een door uitbater Harrie van der Es zelfgemaakte ijstaart. De gasten overnachtten in De Zwerfsteen.

Op de tweede dag stond eerst 'de 7 skills' op het programma, verschillende onderdelen van het golfspel. Na een lunch begon de wedstrijd. De golfbaan was in perfecte staat gebracht door de greenkeepers. De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij alle deelnemers een medaille en een goodie bag kregen.

De dag werd mogelijk gemaakt dankzij verschillende partijen en personen: Golfclub Holthuizen, de gemeente Noordenveld, Dirk Kuyt Foundation, Provincie Drenthe, ENJOY Bedrijfskleding Roden, De Bitse Catering, Heijkens Zoetwaren, Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Stichting Old Grand Dad, Dick Kuiter IJzerwaren en individuele leden.