Atthaya Thitikul
Beeld: LET

Jong geleerd, jong gewonnen!

9 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Records zijn er om te worden verbroken. In Thailand gebeurde dat op de Ladies European Tour, waar de pas 14-jarige (!) ‘local’ Atthaya Thitikul de jongste winnares ooit werd. Anne van Dam eindigde net in de top-20.

Met haar overwinning in het Ladies European Thailand Championship schreef de Thaise - precies 14 jaar, 4 maanden en 19 dagen oud - dus geschiedenis. Het record was tot vandaag in handen van van de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko, die in 2013 vijftien jaar, negen maanden en zeventien dagen oud was toen ze het Nieuw-Zeeland Open won. 

Thitikul won met haar opzienbarende zege vooral roem, want als amateur mocht ze het prijzengeld niet aannemen. Die bonus, 45.000 euro, ging naar de nummer twee Ana Menendez. De Mexicaanse eindigde op twee slagen van de winnares.

Anne van Dam had vandaag een minder goede laatste ronde, waardoor ze haar plek in de top-10 niet kon vasthouden. Na een slotronde van 75 slagen viel de Arnhemse terug naar een gedeelde 17de plaats. Daarmee verdiende ze een kleine 5.000 euro.

Eindstand.

Order of Merit (Anne van Dam is 20ste).

Video dag vier:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

De jonge winnaar:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


}