Joost Luiten: 54ste in het Iers Open, een toernooi van de Rolex Series.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten zakt op slotdag Iers Open

9 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft op de slotdag van het Iers Open geen progressie geboekt. Met een ronde level par en een totaal van -7 eindigt de Nederlander buiten de top-50 van het grote Rolex Series-toernooi in Noord-Ierland. Een ontketende Jon Rahm behaalde op fabelachtige wijze op Portstewart zijn eerste zege op de European Tour.

Geen zon, maar regen bepaalde het beeld op Portstewart GC. Op zaterdag zei Joost Luiten dat een ronde level par in moeilijke omstandigheden nog best veel zou kunnen opleveren. Die ronde level par - dankzij twee birdies en twee bogeys - kwam er, maar leverde weinig op voor de nummer 76 op de wereldranglijst. Terwijl flink wat spelers onder par gingen, zakte de Bleiswijker van de 40ste naar de gedeeld 54ste plaats.  

'Ik maak level par, maar de score had vandaag ook veel hoger kunnen zijn', zei Luiten. 'De eerste negen speelde ik goed en holede ik geen putts, op de tweede negen speelde ik slecht en holede ik óók geen putts. Op 18 sluit ik af met een drie-putt en eindig ik net als vorige week in mineur.'

'Ik speelde beter dan vorige week, maar vooral vandaag mis ik gewoon teveel op de green', aldus Luiten. 'Op hole 2 en 9 mis ik van drie meter voor birdie en op hole 3 en 4 mis ik van twee meter voor birdie. Dan laat je gewoon te veel liggen. Desondanks was deze week een goede voorbereiding op het Open en linksgolf. De komende dagen neem ik rust om de batterij weer even op te laden en heb ik nog wat media- en sponsorverplichtingen. Vanaf donderdag gaat de focus op Royal Birkdale. Mijn eerste major van het jaar.'

Eerste zege op European Tour voor ontketende Rahm  

Met twee eagles, vijf birdies en twee bogeys - voor een uitstekende ronde 65 (-7) - won Jon Rahm op imponerende wijze het Iers Open. De 22-jarige Spanjaard eindigde na 72 holes op -24, zes slagen beter dan Matthew Southgate en Richie Ramsay, die de tweede plaats deelden.

Justin Rose, David Drysdale, Daniel Im en Ryan Fox deelden de vierde plaats met 271 (-17) slagen.

Leaderboard.

Race to Dubai: Luiten is gezakt van de 40ste naar de 43ste plaats.

Beelden van Ziggo van de slotdag:

Loading the player...

Jon Rahm liet veel moois zien op weg naar zijn eerste grote zege op de European Tour.

De laatste putt:

Saxton gedeeld 11de op Challenge Tour

Met een uitstekende laatste ronde is Reinier Saxton als gedeeld 11de geëindigd in de Prague Golf Challenge. De Santpoorter boekte twintig plaatsen winst met een 66 (-8) voor een totaal van -15 en een plek net buiten de top-10. 

Darius van Driel (71) en Daan Huizing (71) zakten in de laatste ronde naar de gedeeld 54ste plaats (-6).  

De zege ging naar Garrick Porteous, die met een totaal van -24 na 72 holes een flinke voorsprong had op een groepje van drie spelers (onder wie Christopher Mivis uit België) dat de tweede plaats deelde met -19.

Eindstand.

Stand Road to Oman: Maarten Lafeber is op plaats 48 de beste Nederlander, Reinier Saxton is 19 plaatsen gestegen en nu nummer 67.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Andere wedstrijden

6 – 9 juli Ladies European Tour, Ladies European Thailand Championship: Leaderboard

6 - 8 juli LET Access Series, Belfius Ladies Open: Leaderboard

6 - 9 juli PGA Tour, The Greenbrier Classic: Leaderboard

7 – 9 juli ING Private Banking Golfweek. Lees hier alles over dit nieuwe evenement.

}