Pieter van Steenbergen en Isabelle Dumont
Kampioenen Isabelle Dumont en Pieter van Steenbergen
Beeld: Fred Thomas

Dutch Senior Open en meer wedstrijdnieuws

9 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Pieter van Steenbergen van de Haagsche heeft zaterdag op zijn eigen baan het International Dutch Senior Open gewonnen. Benjamin Reuter is in Belgiƫ vierde geworden en Dylan Boshart werd in Duitsland gedeeld derde. Lees hieronder meer over deze en andere wedstrijden.

International Dutch Senior Open

Pieter van Steenbergen won zaterdag met een totaal van +10 over 54 holes (74-79-73). Hij bleef clubgenoot en titelverdediger Bart Nolte twee slagen voor. Diderik Ankersmit van de Lochemse werd derde met vijftien boven par. Nolte won vorig jaar met +10.

Er deden bijna 15 buitenlandse heren mee aan het kampioenschap van de European Golf Association op de Koninklijke Haagsche. Trevor Grienfield uit Engeland was de beste van hen, hij werd vierde.

Bij de dames won de Belgische Isabelle Dumont met 19 boven par over drie ronden. Marina van Erp van de Rosendaelsche werd gedeeld vijfde en was de beste Nederlandse. De Nederlandse titelverdediger Tita McCart werd gedeeld zevende. 

Bij de vrouwen waren er ruim tien spelers uit het buitenland.

Eindstanden.

Belgian International Golf Championship for Boys & Girls

Een goede prestatie van de 14-jarige Benjamin Reuter in België. In het Belgisch Amateur voor jongens (14 en jonger) op Royal Waterloo is hij met 72,74 en 73 slagen vierde geworden. Landgenoot Darcy Peeters werd vijfde. 

Nick Slobbe werd gedeeld 18de en Marijn Hoogeveen gedeeld 23ste. Voor de andere Nederlandse jongens, raadpleeg de eindstand. De winnaar, Alessio Battista uit Italië, won met veertien onder par, tien slagen beter dan de nummer twee. 

Bij de meisjes was Noa van Beek met een twaalfde plaats de beste Nederlandse. Sophie Korthuijs werd gedeeld 22ste. Voor de andere Nederlandse meisjes, raadpleeg de eindstand.

Eindstand.

Danish International Amateur Championship

In het Deens Amateur op Silkeborg Ry Golfklub is Philip Bootsma zevende geworden. Zijn scores: 74-73-75-70. Het kampioenschap is gewonnen door de Deen John Axelsen die zeven slagen beter was dan Bootsma. Mike Korver werd gedeeld 25ste. Roelof Koopmans overleefde de cut niet.

Eindstand.

Internationaal Amateur Golf Championship Luxembourg

Op Golf Club Grand-Ducal in Luxemburg is Pasqualle Coffa gedeeld derde geworden. Noëlle Beijer werd gedeeld achtste. 

Bij de mannen eindigden drie Nederlanders in de top 10: Seve Prins werd vijfde, Robin van Deutekom zevende, Mats Markovits gedeeld achtste.

Eindstand dames / mannen.

Pro Golf Tour

Dylan Boshart is in het Sparkassen Open op de gedeelde derde plaats geëindigd, vijf slagen achter de winnaar, Hinrich Arkenau uit Duitsland. Robbie van West werd gedeeld achtste op Bochumer Golfclub. 

Edoardo Silva dos Santos eindigde als gedeeld 38ste en Maarten Bosch als gedeeld 43ste. Onder anderen Robin Kind miste de cut.

Op de Order of Merit is Robbie van West de beste Nederlander, hij is nummer 4. Dylan Boshart is zesde.

Eindstand.

Alps Tour

Rowin Caron was de beste Nederlander in het Saint Malo Golf Open. Hij werd zaterdag gedeeld 32ste op het Saint Malo Golf Resort. Lars van Meijel miste de cut op één slag. Max Albertus miste ook de slotronde. 

Eindstand.

Campine Junior Golf Classic

Judith van der Voort heeft zondag in België de Campine Junior Golf Classic gewonnen. Ze won het toernooi op de Kempense Golf Club met ronden in 75, 72 en 73 slagen (+4). Chantal Paassen werd gedeeld vijfde. Voor de andere Nederlandse meisjes, raadpleeg de eindstand.

Bij de jongens was Jorden Bing Jurriens de beste Nederlander, hij werd vierde. Floris-Jan Oosterhof en Thom Hoetmer werden gedeeld zevende. Voor de andere Nederlandse jongens, raadpleeg de eindstand.

De eerste editie van de Campine Junior Golf Classic werd georganiseerd door Pro Golf Events en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. De uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR).

Eindstand.



}