Kennemer
De Bynder Mid Am Golftour bezoekt onder meer de Kennemer

Birdy neemt Mid Am Tour over

31 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Birdy heeft de Mid Am Tour (voorheen Davilex Golftour) overgenomen.

Birdy wil met de overname 'nog meer golf bieden aan de steeds groter wordende groep vaste golfers', zegt het bedrijf in een persbericht. 'Met deze overname bevestigt Birdy nogmaals haar positie als allround golfpartij in de golfmarkt.' 

De Mid Am Golftour, opgericht door Hiddo Uhlenbeck en Bas Wijdeveld, is sinds 2013 een begrip onder de betere golfers van Nederland. 'Leuk om te zien dat ons idee destijds zo goed aansloeg en dat er vandaag de dag zoveel organisatoren ons goede voorbeeld hebben gevolgd', zegt Bas Wijdeveld, al jaren actief in verschillende rollen in de Nederlandse golfmarkt. 

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf Davilex Software zijn naam verbonden aan de golftour. Nu is het Amsterdamse softwarebedrijf Bynder hoofdsponsor en naamgever. Justus Warffemius, oprichter van Birdy: 'De keuze voor Bynder is niet verrassend, we zitten bij elkaar in het pand, zijn opgericht door hetzelfde bedrijf (red. Label A) en hebben hetzelfde DNA. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en we zien veel mogelijkheden om deze golftour samen nog uitdagender te maken.' 

7 wedstrijden

De Bynder Mid Am Golftour bestaat dit jaar uit zeven wedstrijden. Bij de Mid Am Golftour worden alle wedstrijden op maandag gespeeld, behalve de openingswedstrijd; die wordt op een zaterdag begin mei gehouden. Er wordt gespeeld op: 

  • De Scherpenbergh 
  • Drentsche 
  • Goyer 
  • Kennemer 
  • Edda Huzid 
  • Het Rijk van Margraten 
  • De Lage Vuursche 

'Gelukkig zijn we dit jaar ook weer welkom op De Kennemer, ieder jaar één van de toppers in het aanbod', zegt Hiddo Uhlenbeck die headpro op de baan in Zandvoort is geworden. 'Zo hou ik ook na de overdracht nog genoeg feeling met de jongens van Birdy en met de golftour zelf.' 

Birdy

Inschrijven voor de wedstrijden en direct online betalen kan via de Birdy Club van de Birdy app. Hiermee kun je online starttijden boeken, scorekaarten voor je eigen administratie bijhouden en een netwerk van golfvrienden bouwen. Ook vind je er alle informatie over wedstrijden, bijvoorbeeld startlijsten, uitslagen en foto’s. 

Hiddo Uhlenbeck is sinds 2002 PGA Professional. Na een carrière als playing professional, waarbij hij onder meer het Nationaal Matchplay Kampioenschap van 2010 won, is hij zich gaan ontwikkelen als teaching professional. Naast z’n rol als head professional van de Kennemer is Hiddo vanaf januari 2017 is ook exploitant van Golfstore de Kennemer. Bas Wijdeveld is als distributeur Europa van Nassau golfballen ook een bekend gezicht in de Nederlandse golfmarkt. Naast deze activiteiten is Bas sinds 2015 distributeur van Bensel Cars.

Birdy is sinds 2012 actief op de Nederlandse golfmarkt. Birdy is een starttijden-app van Nederland en sinds de lancering van Birdy Assistant in oktober 2014 ook een softwareleverancier voor golfbanen en golfverenigingen. In 2014 nam Birdy iGolfinstructor over, een bedrijf dat software voor golfprofessionals ontwikkelt.

Naschrift:

Golfers van alle leeftijden zijn welkom maar moeten wel maximaal handicap 24 hebben.en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}