Raymond Scheffer
Raymond Scheffer
Beeld: Golfsupport.nl

Nederlanders in Q School van European Senior Tour

26 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Op donderdag is in Portugal de Qualifying School van de European Senior Tour begonnen.

De Q School begint net als anders met twee Stage One wedstrijden: 36-holes wedstrijden op Silves Golf en Gramacho GC - onderdeel van Pestana Golf Resorts.

Op Silves Golf bij Portimao spelen de pro's Joost Steenkamer en Mus Deboub (die voor Algerije uitkomt). Dag één is in het water gevallen en nog geen enkele speler heeft 18 holes gespeeld. Steenkamer is twee boven na negen holes, Deboub drie boven na negen.

Leaderboard Silves.

Op Gramacho, nabij Lagao, komen vier 'Nederlandse' pro's in actie: Raymond Scheffer, Rinus van Blankers, Tim Giles (Engeland), Alan Saddington (Schotland) en Phil Helsby (Schotland). 

Ook hier zorgde regen voor wateroverlast en kon de eerste ronde donderdag niet voltooid worden. Scheffer en Saddington staan na negen holes op +3. Giles is vijf boven na negen. Helsby en Van Blankers staan op +8 na negen, Scheffer, Giles, Helsby en Saddington zijn van Made in Scotland, de groep die The Dutch heeft opgericht.

Leaderboard Gramacho.

Het aantal spelers dat zich plaats voor de finale wordt later bekend. Het zijn er ongeveer 16 per wedstrijd.

De 72-holes finale wordt gespeeld van 30 januari tot 2 februari op de Pinta Course van Pestana Golf Resort. De top-5 in de eindstrijd verovert een goede kaart voor de European Senior Tour van 2017.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}