Luiten sloot het Abu Dhabi HSBC Championship met een positieve noot af: een eagle op de 18de.
Beeld: Golfsupport.nl

Fleetwood wint, Luiten 29ste

22 januari 2017 Redactie GOLF.NL
De zege in het Abu Dhabi HSBC Championship ging met een totaal van 271 (-17) slagen naar Tommy Fleetwood. Joost Luiten eindigde in zijn eerste toernooi van 2017 op de 29ste plaats.

Met 15 spelers op drie slagen van leider Tyrrell Hatton beloofde zondag een spannende slotdag te worden. En dat werd het ook. Kiradech Aphibarnrat, Bernd Wiesberger, Pablo Larazabal, Martin Kaymer en Dustin Johnson leken tot op het laatste moment kansrijk.Tommy Fleetwood ging er echter met de buit en de falcon trophy vandoor. Met birdies op 16 en 18 deed de 26-jarige Engelsman de deur dicht voor een totaal van -17 en zijn tweede European Tour zege. 

Dankzij een eagle van Johnson en een birdie van Larazabal legde het duo met -16 beslag op de tweede plaats. Flightgenoot Tyrell Hatton, de leider na 54 holes, kon het niet bolwerken op de slotdag en werd uiteindelijk 13de.

Wiesberger, Aphibarnrat en Kaymer (ook eagle op 18) deelden de de 4de plaats.

Eagle als slot

'De lastigste dag van de week', omschreef Joost Luiten de omstandigheden op zondag (Klik hier voor een uitgebreide reactie van Joost Luiten). 'Er stond veel wind en de pinposities waren moeilijk.'

Na een vrij vlakke serie holes waarin Luiten twee birdies en evenveel bogeys liet noteren, stevende de nummer-59 van de wereld lang af op een ronde level par om het Abu Dhabi HSBC Championship mee af te sluiten. Met een eagle op de 18de van Abu Dhabi Golfclub stond er alsnog -2 op zijn kaart. Over die eagle zegt Luiten: 'Op de laatste hole sla ik een perfecte houten-3 van de tee en met nog een houten-3 ga ik naar de vlag. De bal wordt gepakt door de wind en eindigt links naast de green. De chip was heerlijk en ging de hole in. Dat was lekker om voor -2 te tekenen. Al met al was het een redelijk week, maar mijn putter was net niet hot genoeg om hier echt mee te doen voor de prijzen. Ik miste de putts van tussen de drie en vijf meter te vaak, en als je bovenin mee wilt doen moet je die af en toe holen', aldus Luiten.

Met een derde opeenvolgende 70 bracht de Nederlander zijn totaal op -6 en eindigde hij uiteindelijk op de 29ste plaats in de eerste van drie wedstrijden van de desert swing. Het levert hem een cheque op van € 21.008,- Volgende week staat voor Luiten het Qatar Masters op het programma.

Leaderboard.

De laatste putt van de winnaar:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Tommy Fleetwood kan het nog niet echt geloven:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}