Golfbaan Spaarnwoude
Spaarnwoude

Golfclub Spaarnwoude bestaat 40 jaar

20 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Golfclub Spaarnwoude viert in 2017 haar 40-jarig bestaan. Met bijna 2300 leden behoort GC Spaarnwoude tot de grootste golfverenigingen van Nederland.

Spaarnwoude wordt wel de kraamkamer van golfend Nederland genoemd. Veel golfers maakten op de holes van de aanvankelijk openbare baan voor het eerst kennis met de golfsport. Professionals Taco Remkes en Christel Boeljon sloegen op Spaarnwoude hun eerste ballen.

De golfclub die speelt op Spaarnwoude staat dit jaar met diverse activiteiten uitgebreid stil bij het achtste lustrum. Zo komt er een groot reünistentoernooi, een wedstrijd voor amateurs en een pro-am met een masterclass voor jonge leden of jongeren die willen weten of de golfsport iets voor hen is. In oktober is een afsluitende activiteit met een wedstrijd om de Spaarnwoude Lustrum Bokaal.

'Golfen op Spaarnwoude is springlevend', zegt voorzitter Han Dalmijn. 'Dat is ook het motto van ons jubileumjaar, waarbij wij ons twee doelen hebben gesteld. Ten eerste willen we dit jaar waarmaken dat Spaarnwoude al 40 jaar een gezellige, laagdrempelige, maar vooral springlevende golfclub is. Bovendien hebben we ons ten doel gesteld via de lustrumactiviteiten nieuwe leden te werven. We leggen daarbij de nadruk op verjonging en verbreding in de vorm van familiegolf.'

Meer informatie: golfclubspaarnwoude.nl.


}