Roelof Lanting
Links Roelof Lanting. Midden op de foto voorganger Jacob Euving, rechts opvolger Remko Liezen.

Speelrecht voor het leven voor oud-hoofdgreenkeeper

10 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Afgelopen weekend is Roelof Lanting, hoofdgreenkeeper van de Drentse Golfclub de Gelpenberg, in het zonnetje gezet door de leden van de club. Lanting gaat met pensioen maar blijft nauw betrokken bij De Gelpenberg.

Op de nieuwjaarsreceptie van de club, op 8 januari, heeft de Drentse Golfclub de Gelpenberg afscheid genomen van Roelof Lanting als hoofdgreenkeeper. 

Vanwege zijn jarenlange inzet, bevlogenheid, betrokkenheid en liefde voor het vak heeft de NGA (Nederlandse Greenkeepers Associatie ) hem in 2006 benoemd als greenkeeper van het jaar. De Gelpenberg beschrijft Lanting als 'een professional met passie voor personeel'. 

Hij begon in 1992 met de greenkeepersopleiding en in 1994 volgde Lanting bij de Gelpenberg Jacob Euving op. Roelof was niet bij De Gelpenberg in dienst, maar werkte voor de EMCO, een sociaal werkvoorzieningschap. In 1995 was hij de eerste greenkeeper in Nederland die heide op een golfbaan ging beheren met een kudde schapen. 

'Lanting en zijn team hebben ervoor gezorgd dat De Gelpenberg de mooiste baan van het Noorden is geworden en dat op de website van Leadingcourses de Gelpenberg momenteel op de 16de plaats staat van de top 100 banen van Nederland', zegt clubmanager Ellen Kroes.

In 2013 ontving de toen 61-jarige Lanting op de jaarlijkse Barenburg Golfdag de 'Cees de Bree Waarderingsaward': een vooraanstaande onderscheiding voor iemand die zich in de afgelopen jaren in de golfsport onderscheiden heeft in het greenkeepersvak.

Vanwege zijn grote verdienste voor de club heeft Roelof Lanting speelrecht voor het leven gekregen. Hij blijft betrokken bij De Gelpenberg door als vrijwilliger het baancommissariaat op zich te nemen. 

Op de nieuwjaarsreceptie waren drie generaties greenkeepers aanwezig. Midden op de foto staat Jacob Euving (87 jaar oud), links staat Roelof Lanting en rechts Remko Liezen van de nieuwe generatie. Liezen is greenkeeper van Vos Ruinerwold Golf, het bedrijf dat sinds vorig jaar verantwoordelijk is voor het baanonderhoud van De Gelpenberg.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}