Een Middeleeuwse klooster, vlak naast de baan
Uitzicht op de bergen vanuit het buitenzwembad van het hotel
Het hotel van Penha Longa heeft een fijne wellness

De traveltip van ...

17 februari 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een traveltip van Peter van Pelt, directeur van Go4Golf Reizen, specialist in golfreizen naar Portugal, Spanje en Turkije.


Cascais, Portugal 

Penha Longa: Eens een keer geen Portugese golfbaan in de Algarve maar vlakbij Lissabon waardoor golf in combinatie met een stedentrip voor de hand ligt. Penha longa is een beest van een baan, in het Parque Natural Sintra-Cascais. Hier, in de beboste heuvels, zorgen de hoogteverschillen voor een geweldige golfbeleving. Andere holes zijn vrijwel nooit in beeld en tot de laatste hole blijft het spannend. We sluiten af met een hapje en drankje in het clubhuis, prachtig gelegen naast het oude Middeleeuwse klooster.


TIP van de REDACTIE
: Het Penha Longa Resort heeft een prachtig hotel met uitgebreide wellness-activiteiten, een programma voor kinderen en een sterrenrestaurant met uitzicht op de baan. Het is echter niet goedkoop, vanaf 167 euro per nacht voor een tweepersoonskamer en die prijs loopt snel op op gewilde dagen. Als je een goedkopere optie zoekt, Lissabon ligt op een half uur rijden en daar zijn natuurlijk voldoende hotels te vinden in alle prijscategorieën.  

penhalonga.com