Een uitstekende prestatie van Lars van Meijel in zijn eerste wedstrijd op de Alps Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

4de plaats Van Meijel op Alps Tour

16 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Lars van Meijel is in zijn debuut op de Alps Tour vierde geworden. De 22-jarige professional deed lang mee voor de zege maar moest de overwinning door een late bogey aan de Fransman Julien Brun laten.

In de eerste ronde van het Ein Bay Open noteerde Van Meijel een bogey en zeven birdies voor een zeer goede 65. In ronde twee op Sokhna GC stonden er drie bogeys en zes birdies op zijn kaart (69).  

De slotdag, die hij als gedeeld tweede begon, leverde een 71 (-1) en een totaal van -11 op, goed voor een gedeeld vierde plaats, twee slagen achter de winnaar op -13, Julien Brun. Ook plaats twee en drie (totaalscore -12) gingen naar Frankrijk. 

Een zeer goed resultaat voor Van Meijel, die deze week zijn debuut maakte op de Alps Tour. De Nederlander werd eind vorig jaar professional en kent dus een goede start als broodspeler.

'Het is nu nog even balen', zei Van Meijel over de kans die hij had om in zijn debuut gelijk een zege te behalen. 'Het waaide heel hard vandaag, windkracht 4 of 5, maar het spel was goed. -1 was dus uiteindelijk een prima score. Op hole 17 (Van Meijel noteerde hier een bogey, red.) probeerde ik te veel uit een lastige situatie te halen, en dat kost me gewoon een of twee slagen. Verder houd ik gewoon een goed gevoel over aan dit toernooi. Er moeten zeker nog wat dingen beter, maar het gaat de goede kant op. Volgende week nieuwe kansen', aldus Van Meijel, die met zijn vierde plaats € 1.425 verdient. 

Zowel Rowin Caron als Max Albertus - de twee overige Nederlanders in het veld die net als Van Meijel debuteerden - noteerden een 73 (+1) op de laatste dag. Voor Caron leverde het een totaal van -6 en een gedeeld achtste plaats op in het eindklassement. Max Albertus werd met -2 gedeeld 22ste.. 

Het Ein Bay Open op Sokhna GC in Egypte was het eerste toernooi van een nieuw seizoen van de Alps Tour. De top-5 van de Order of Merit aan het einde van het jaar verdient een kaart voor de Challenge Tour.

Het volgende toernooi van de Alps Tour is het Little Venice Open (20 t/m 22 februari), ook op Sokhna GC alleen dan op de A- en B-holes van de baan in Egypte. 

Leaderboard

Een interview met Van Meijel na de tweede ronde op woensdag:


Pro Golf Tour

De Nederlanders van de Pro Golf Tour gingen op donderdag pas laat de baan in voor de tweede ronde van het Casa Green Open. 

Dylan Boshart deed het op dag 1 het beste van de acht Nederlanders in het veld. De 26-jarige speler noteerde woensdag zeven birdies voor een 65 (-7) en ging daarmee aan de leiding. Op dag twee van het driedaagse toernooi ging Boshart met 71 (-1) wederom onder par. Met een totaal van -8 zakte hij echter wel zes plaatsen naar de gedeeld 7de plek. Boshart staat drie slagen achter de leiders op -11.

Michael Kraaij steeg een aantal plaatsen met een tweede opeenvolgende 69 (-3) en staat nu samen met Robbie van West op de gedeeld 13de plek.

Robin Kind haalde de cut (-3) on the number en is daarmee de vierde en laatste Nederlander die ook in de slotronde op vrijdag in actie mag komen.

Rob van de Vin (-2) had een slag te veel om de cut te overleven. Lars Buijs (-1), Axel Geers (+1) en Maarten Bosch (+2) zijn er ook niet meer bij.  

Leaderboard.

Lees meer over

Alps Tour Pro Golf Tour