De nieuwe Scotty Cameron Select Newport 3.
De nieuwe Futura lijn van Scotty Cameron bestaat uit zeven nieuwe modellen, waaronder de 6M Dual Balance.

Nieuwe Select Newport 3 en Futura putters van Scotty Cameron

9 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Titleist voegt met de Select Newport 3 een nieuw model toe aan de succesvolle en op de tour veelgebruikte putterlijn van Scotty Cameron. De Scotty Cameron Futura lijn wordt flink uitgebreid met zeven nieuwe modellen.

Veel professionals (onder wie Joost Luiten met de Concept 2 Tour Rat Prototype) kiezen voor de precisie en het vakmanschap van Scotty Cameron.Met de nieuwe Select Newport 3 richt de putterbouwer zich op de speler die zoekt naar een model met een kleinere ronde mallet. 

Het nieuwe mallet-model is ontworpen met een flow neck (drievierde offset) voor spelers die op zoek zijn naar maximum toe flow. Wat dat is? Scotty Cameron legt uit:


De Newport 3 heeft een aluminium (lightweight 6061 aircraft grade) inlay voor een hoger MOI. De vertrouwde gewichtsverdeling in de hiel en teen – te herkennen aan het bekende rode design  in de putterzool - zorgen voor extra stabiliteit en vergevingsgezindheid.

‘Als je naar de gehele Select familie kijkt, past de perfect geronde kleine mallet van de Newport 3 precies tussen de Newport 2 Notchback en de mallets', aldus Cameron.

De Newport Select 3 is vanaf 17 maart verkrijgbaar voor 439 euro.

Futura

Naast de Newport Select 3 komt ‘Scotty’ met meer lanceringen: de nieuwe Scotty Cameron Futura Putters.

De Futura 2017 combineert de beste eigenschappen van voorgaande versies van de GOLO en Futura X lijn. Het resultaat is een samenhangende line-up van zeven nieuwe mallet modellen: Futura 5CB, 5MB, 5W en 5S; Futura 6M en 6M Dual Balance; en Futura 7M. Hoe hoger het getal (5, 6, 7), hoe groter de mallet.

Het opvallendste aan de nieuwe toevoegingen aan de Futura familie zijn de verbeterde hulpmiddelen voor het correct oplijnen van de putter. De gefreesde heldere zichtlijnen en contrasterende rails zorgen voor nog meer zekerheid bij het adresseren.

De nieuwe Scotty Cameron Futura putters zijn vanaf 17 maar verkrijgbaar voor 449 euro (6M Dual Balance 469 euro).

Lees meer over

Equipment