Dutch Kids Golf

Kick-off US Kids Tour op The Dutch

9 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Om het nieuwe Nederlandse wedstrijdcircuit voor enthousiaste golfjeugd (de US Kids Amsterdam Local Tour) te introduceren, wordt een groot evenement georganiseerd voor jeugd tussen 5 en 18 jaar.

Het kick-off evenement van de US Kids Amsterdam Local Tour wordt gehouden op The Dutch en georganiseerd door Dutch Kids Golf in samenwerking met Under Armour Benelux.

Tussen 11 en 15 uur worden verschillende masterclasses en workshops gegeven door talentcoaches van The Dutch. Ook 'Dutch Futures' (talenten die ondersteuning van The Dutch krijgen) zoals Joyce Chong en Davey Porsius dragen hun steentje bij. 

De masterclasses draaien rond het thema 'ultieme wedstrijdvoorbereiding'. Ook op het programma staan shortgame challenges, een puttwedstrijd, fysieke masterclasses en techniektrainingen.

Voor ouders is er een alternatief programma in het clubhuis van The Dutch: een presentatie over US Kids Golf, de achtergrond en visie van US Kids Golf en de praktische kant van registratie en deelname. 

Daarnaast verzorgt Anouk van den Berg een workshop 'positief caddieën'. Bij US Kids wedstrijden is het een essentieel onderdeel dat ouders caddie zijn van de wedstrijdspelende kinderen. Anouk van den Berg is sportpsychologe en geeft inzicht in de wijze waarop ouders hun kind in de baan op zinvolle wijze kunnen ondersteunen.

Programma

  • 09.45 uur Registratie deelnemers Academy gebouw the Dutch 
  • 10.30 uur Welkom in het Academy gebouw van The Dutch (jeugd en ouders). Parkeren kan op de parkeerplaats in het Lingebos naast The Dutch. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het Academy gebouw. 
  • 11 uur Aanvang programma voor de jeugd en indeling van groepjes op leeftijd. In je eigen groep ga je langs de verschillende masterclasses en clinics die de coaches en spelers hebben uitgezet. 
  • 11.30 uur Ouders kunnen kijken hoe er rond het Academy gebouw wordt getraind. Vervolgens gaan ouders naar het clubhuis van The Dutch (5 minuten lopen) voor de presentatie en caddieworkshop.
  • 14.15 uur Einde ouderprogramma. Bij het Academy gebouw is onder meer Under Armour aanwezig met een stand. Tijd om informatie in te winnen over de US Kids wedstrijden en om mee te kijken bij de training van de kind(eren). 
  • 15.00 uur Einde programma.

Kosten 

Bij inschrijving vóór 22 februari 2017: jeugd €25 en deelnemende ouders €17,50. Registratie is ook mogelijk op de dag zelf. In dat geval bedragen de kosten €30 en €22,50 resp. Betaling contant of per PIN op de dag zelf. Dit bedrag is inclusief workshops, koffie/thee/chocomelk en een broodje en soep in de pauze. 

Inschrijven

Mail voor 22 februari 2017 een bericht over deelname aan geraldine@dutchkidsgolf.nl. Vermeld daarbij de gegevens van de deelnemende jeugd (naam/leeftijd) en ouders (naam/mailadres) die aan de caddieworkshop willen meedoen. 

Het maximale aantal jeugd deelnemers is 100.

Meer informatie

Meer informatie: facebook.com/dutchkidsgolf en facebook.com/US-Kids-Golf-Amsterdam-Local-Tour.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}