Smart Mat: om de baan in de winter te beschermen

6 februari 2017 Redactie GOLF.NL
De Smart Mat is een product om de baan in de winter te beschermen. Het is nu ook op de Nederlandse markt gebracht.

Sommige golfbanen zullen er niets van willen weten: golf wordt gespeeld van gras, divots leg je terug en stamp je aan en blijvende schade herstelt wel weer in het voorjaar. Andere banen zullen misschien belangstelling hebben voor de Smart Mat.

Het product is ontwikkeld en geproduceerd in Schotland en er zijn er al 30.000 verkocht in Europa. Golfers nemen de Smart Mat mee de baan in (het past in een broekzak) en slaan er van af. 

Geen divots meer dus - op de fairways en tees. Dat scheelt onderhoud in het voorjaar want in de winter herstelt de baan niet zo snel als in het groeiseizoen, ook al leg je plaggen terug en stamp je ze goed aan. 

Bij Waregem Golf in België is de Smart Mat verplicht in de winter. De Smart Mat is verder bijvoorbeeld gebruikt door Royal Troon in de aanloop naar het Brits Open. Bij een groot toernooi wordt een baan vaak een week van tevoren of nog eerder gesloten. De Smart Mat voorkomt schade aan de fairways en zo kon Royal Troon langer open blijven voor leden en gasten.

Het product is gemaakt van afbreekbaar materiaal en zal volledig vergaan als het per ongeluk in de natuur wordt achtergelaten. De Smart Mat kan besteld worden in verschillende kleuren en desgewenst met een boodschap van de club of sponsors.

Binnenkort wordt een webshop geopend. Tot die tijd kan informatie worden ingewonnen en kunnen Smart Mats besteld worden bij de distributeur in de Benelux: sales@golfsmartmat.eu. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid die besteld wordt.

Wat vind je van de Smart Mat? Laat het ons weten: redactie@golf.nl, @Golfnl of Facebook.

Bekijk hier een Engelstalig filmpje over het product:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Reacties 

Marja stuurde een mail:

'Ik heb jaren in Schotland gewoond, waar we altijd in de winter kunstgras-matjes moesten gebruiken (kon je kopen in de shop voor 1 pound). Ook op hele goede banen was dit verplicht (bijvoorbeeld Carnoustie en St. Andrews ) en de winter is lang in schotland ;). Ik en vele medegolfers vonden het altijd vreselijk. (Ik probeerde dus vaak de semi rough op te zoeken want dan hoefde je de mat niet te gebruiken.) Deze smart-golf-mat in je achterzak lijkt mij dan ook nog steeds geen vooruitgang. Maar succes ermee!'


}