Noord-Nederlandse

Finale Noordelijke Golf Tour in Portugal

6 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Het programma van de Noordelijke Golf Tour is bekendgemaakt. De wedstrijdenreeks is dit jaar een Road to Portugal, de tour wordt afgesloten in Portugal met het Golftime Open.

Onder golfers uit Noord-Nederland is de Noordelijke Golf Tour al een aantal jaren een begrip. De belangrijkste succesfactoren volgens de organisatie: 'Grote deelnemersaantallen, fatsoenlijke kosten voor deelname en een gezonde combinatie van strijd en gezelligheid.' 

Met het toevoegen van de Road to Portugal als algemeen klassement gaan de organisatoren uit van nieuwe groei. Per wedstrijd worden punten verdeeld die meetellen voor het klassement. Om de standen in het klassement open en toegankelijk te houden zijn er op de finaledag bonuspunten te verdienen voor de Road to Portugal. 

Zeven wedstrijden 

In 2017 bestaat de Noordelijke Golf Tour uit zeven wedstrijden inclusief finale. Er wordt gespeeld op Zuid-Drenthe (Erica), Duurswold (Steendam), de Drentsche (Assen), Gelpenberg (Aalden), Lauswolt (Beetsterzwaag) en de Compagnie (Veendam). De Nederlandse finale is op de Noord-Nederlandse (Glimmen). De tour wordt afgesloten in Portugal met het Golftime Open. Het Drents Open en Gronings Open maken dit jaar integraal onderdeel uit van de Noordelijke Golf Tour.

Er wordt gespeeld in twee categorieën. Spelers (m/v) met een handicap tot en met 12,0 zijn de A-categorie en spelen strokeplay. De B-categorie is voor spelers met een handicap tussen 10,0 en 22,.0 en zij spelen stableford. Spelers met een handicap tussen 10,0 en 12,0 mogen één maal per jaar kiezen in welke categorie zij willen uitkomen. 

De Noordelijke Golf Tour is bedacht door Martin van der Schans. Sinds januari maakt hij onderdeel uit van Pro Golf Events dat in Nederland en België onder andere verantwoordelijk is voor de organisatie van de Tulip Golf Challenge en Campine Junior Golf Classic, twee internationale golftoernooien voor topjeugd. 

Inschrijven voor de Noordelijke Golf Tour kan hier: progolfevents.nl/noordelijkegolftour.


}