Een selfie met Eddy en Patson op de bomvolle drivingrange
Dag 3: Joost met caddie en vriendin op weg naar de afslagplaats
Dag 3: volunteers aan de lunch, geen houten banken en tafels
Dag 3: een foto van hole 8 van collega-vrijwilliger Iris
Dag 3: zonsondergang op de 17de
Dag 2: stormschade op de Emirates Golf Club in Dubai
Dag 2: het ontwaken van de skyscrapers
Dag 2: het werd een stormachtige dag
Dag 1: Vrijwilliger Jeanine met de grote beker
Dag 1: een selfie met de leider na dag één, Sergio Garcia
Dag 1: Joost Luiten met coach Phil Allen en caddie Michael na de ronde
Dag 1: hospitality tenten
Dag 1: morgen tot en met zondag on duty
Dag 1: een close-up van de grote beker
Dag 1: drinken en eten voor het publiek

Vrijwilliger Jeanine: 'Zon, zon, zon'

4 februari 2017 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse Jeanine van Greunsven is volunteer bij topsport events, onder meer bij golf, haar favoriete sport. Ze was bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Solheim Cup en deze week is ze aan het werk op de Dubai Desert Classic, waar Joost Luiten, Darius van Driel in actie komen.

Jeanine houdt een blog bij over 'haar uit de hand gelopen hobby als volunteer, naast haar werk in haar eigen bedrijf op het gebied van healthy living in de breedste zin van het woord'. Foto's zijn hierboven geplaatst.

Deel 2: zaterdag, zon, zon, zon

Ja zo hoort het te zijn in de winter in Dubai, knalblauwe lucht en een lekker temperatuurtje, lekker zonnetje erbij. Het was genieten vandaag. 

Ik had een ontspannen dag, de shift tijd was om 9.30 uur en dat werd uiteindelijk 12.40 uur. Een relaxed begin van de dag, dus was er tijd om samen met Eddy uit Zuid Afrika en Patson uit Botswana, beiden in Dubai wonend en werkend, even bij de drivingrange te kijken. 

Een leuk sfeertje hing daar met een vrolijke parade aan zitzakken en ligstoelen met genietende bezoekers erin. De spelers waren hard aan het werk, opwarmen voor dag drie, nadat diverse spelers, ook Joost en Darius, nog hun ronde van de vorige dag in te halen hadden. Tja, het grote geld moet je natuurlijk wel verdienen! 

Het is al bijzonder, in mijn beleving als je zo je geld kunt verdienen. Tegelijkertijd is het leven van een topgolfer natuurlijk niet altijd even leuk. Niet alleen de lange weg naar de European of PGA Tour is zwaar, je moet ook tegen vroeg opstaan en vroeg starten kunnen, flexibel zijn en bereid zijn uit de koffer te leven. De hoofdprijs verdienen maar enkelen en niet lekker spelen is zeker mentaal zwaar. 

Ik ging de baan in als marshal met Romain Wattel en Mike Lorenzo-Vera uit Frankrijk en Rayhan Thomas, een amateur van 17 en plaatselijke held die op veel steun kon rekenen en het goed deed. Birdies en bogeys wisselden elkaar af bij de heren en het putten was vaak niet super goed. Ze lijken niet voor de winst te gaan met respectievelijk. +3, -3 en +1, maar weten doe je het nooit bij golf. 

Henrik Stenson, bekend als de Ice Man, heeft de beste papieren, alhoewel Sergio Garcia leidt met drie slagen verschil. Sergio staat bekend om zijn ‘choken’ de laatste dag, als het erop aankomt, net niet de winst kunnen pakken door minder vast te spelen. Tja het blijft een prachtig mentaal spel, maar ik hoop van harte dat hij deze keer weer eens de winst pakt. Een sympathieke speler Sergio, die aandacht heeft voor al zijn fans! 

Nog even een opmerking over het volunteer home. Het is een kwestie van smaak, stijl en vooral geld waarschijnlijk: hier geen houten tafels en banken, maar keurige gedekte tafels en een luxe warm en koud buffet en afruimservice aan tafel. Kijk daar houden we van als volunteer!  

Het vrijwilligersgezelschap is net als bij de Solheim Cup (2015, in Duitsland) internationaal: in de meeste gevallen expats uit alle delen van de wereld, maar ook jonge Pakistani en Indiërs, gek van golf. Dat maakt de contacten en de beleving boeiend. Het is aangenaam druk met bezoekers. Nadien feest en borrelen en happen in een overvol clubhuis met terras, dus ik amuseer me wel!

De sfeer is los, bijna zuidelijk , men geniet hier volop van het leven. Morgen is het de finaledag, hier is zondag een normale werkdag (vrijdag is hier hun zondag) en ik ben benieuwd of dit invloed heeft op de aantallen bezoekers. We gaan het beleven!

Leaderboard.

Klik hier voor deel 2 van de blog.



$2,650,000
$2,650,000
}