1 PGA Catalunya
2 El Prat
3 Villa Padierna
4 La Cala
5 San Roque
Beeld: Getty Images
6 La Manga

Top 10 van beste 36-holes golfresorts in Spanje

2 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Een top 10 van golfresorts in Spanje met 36 holes of meer. Ideale bestemmingen voor golfers die de zon zoeken en op verschillende banen willen spelen, maar zich niet te veel willen verplaatsen ...

De ranglijst is recent samengesteld door Leadingcourses.com. Het gaat om golfresorts in Spanje waar de baan aan het hotel ligt. Dus golf, eten en slapen op dezelfde plaats. De resorts zijn gerangschikt op het cijfer dat ze op Leadingcourses.com krijgen, dus gerangschikt op het oordeel van golfers.

PGA Catalunya Resort

PGA Catalunya Resort biedt Camiral Hotel en 36 holes: de Stadium Course en de Tour Course. De Stadium Course staat bekend als de beste maar ook als de moeilijkste. Het resort ligt niet ver van Gerona maar ook Barcelona is dichtbij.

Bekijk hier een videoportret van PGA Catalunya:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Real Club de Golf El Prat

Real Club de Golf El Prat is een 45-holes complex vlakbij Barcelona met op het terrein het DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Center La Mola. Greg Norman is de ontwerper van de baan. De Pink Course (Rosa) wordt door golfers gezien als de beste.

Villa Padierna

Villa Padierna bestaat uit drie banen (Flamingos Golf, Alferini Golf en Tramores Golf). Alferini Golf krijgt het beste cijfer. Villa Padierna en het Villa Padierna Palace Hotel ligt vlakbij Puerto Banus, de jachthaven van Marbella in Zuid-Spanje.

La Cala Resort

La Cala in Mijas, aan de Costa del Sol (Zuid-Spanje), biedt drie banen - Campo America, Campo Europa en Campo Asia - en het La Cala Resort.

San Roque Club

De San Roque Club is ook te vinden aan de Costa del Sol en heeft twee zeer goede banen: de Old Course en de New Course. Gasten verblijven in de San Roque Suites.

La Manga Club

La Manga Club ligt in het oosten van Spanje, in de regio Murcia. Dit resort heeft drie banen - North, South en West - en uitgebreide oefenfaciliteiten. Er is een hotel (La Manga Club Hotel Príncipe Felipe) en er zijn appartementen (Las Lomas Village).

El Rompido Golf & Beach Resort

Golf el Rompido ligt aan de Costa de la Luz: Zuid-Spanje nabij de grens met Portugal. Het resort biedt twee banen, North en South, van de Spaanse ontwerper Alvaro Arana. Wie hier naartoe gaat kan kiezen tussen het Precise Resort El Rompido Hotel of appartementen van de Precise Resort El Rompido The Club.

Salobre Golf Resort Gran Canaria

Salobre Golf & Resort is het enige resort met 36 holes op de Canarische Eilanden. De Old Course (1999) is ontworpen door Roland Favré en wordt beschouwd als beter dan de New Course. Op het terrein ligt het Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort.

Costa Ballena Ocean Golf Club

Costa Ballena Ocean Golf Club heeft een 27-holes baan en een 9-holes par-3 baan naar een ontwerp van José Maria Olazabal. Gasten verblijven in het Costa Ballena Golf & Spa Hotel

10 Melia Villaitana Golf Club

De Melia Villaitana Golf Club is te vinden bij Benidorm. Golfers treffen hier twee banen van Nicklaus Design; Levante en Poniente. Levante is de beste baan.

NB: Lumine Mediterránea Beach & Golf Community, Alcaidesa Links Golf Resort, Atalaya Golf & Country Club komen niet in aanmerking voor deze lijst omdat de golfbanen geen hotel op het terrein hebben, ze werken samen met hotels in de omgeving.

Lees meer over de resorts op Leadingcourses.com. Meer resorts die in dit rijtje thuis horen? Laat het ons weten: redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

Top 60 beste golfresorts in Europa

Eerder in 2016 heeft Leadingcourses.com een top-60 van beste golfresorts in Europa samengesteld. Die ranglijst is voor 50 procent gebaseerd op het cijfer dat de resorts krijgen op booking.com en voor 50 procent op het cijfer op de website van Leadingcourses.

De top-5:

  1. Rockliffe Hall Hotel Golf & Spa, Engeland 

  2. Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort, Frankrijk 

  3. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa, Spanje  

  4. Monte Rei Golf & Country Club, Portugal 

  5. Waterford Castle Hotel & Golf Resort, Ierland

Ga naar leadingcourses.com voor de ranglijst.

Alles over banen

Meer informatie over golfbanen? Leadingcourses en GOLF.NL werken samen op dit gebied. Golfbanen beoordelen of andermans beoordelingen lezen kan zowel op Leadingcourses.com als op GOLF.NL. Je vindt er reviews van golfbanen geschreven door andere golfers én algemene informatie over de banen. Je kunt zelf ook een review schrijven en banen met een cijfer waarderen. Hierbij zijn elke maand prijzen te winnen, op dit moment een Garmin Approach S1-golfhorloge. Ga hiervoor naar de actiepagina van Leadingcourses.com

Lees ook de voorlaatste ranglijst: de top 3 van bizarre banen.

Reacties

Ger per mail: 

'Mooi overzicht van banen/resorts in Spanje geeft u. Maar ... de meeste banen zijn/lijken vooral ‘mooi’: mooi gras, mooie greens en ondulaties, aangename omgevingen. Maar, kijk bij gelegenheid ook eens naar Font Del Llop! Overnachten kun je prima bij het golfresort El Plantio, op een kwartier rijden. Dat ligt ook aan zo’n ‘mooie’ golfbaan. Verder ligt Font Del Llop op nog geen 10 minuten rijden van Alenda Golf (Montforte del Cid). Alles vlak ten zuiden van Alicante. Font del Llop is een 18-holes baan met een ‘stunning’ uitzicht op een ruige omgeving. Het is een uitdagende baan. Vorig jaar speelden we er voor het eerst en dachten we dat de baan een ongelooflijke bal-eetlust had. Dit jaar ging het aanzienlijk beter. We namen een wintermaand lidmaatschap en speelden bijna dagelijks. Echt iets héél anders: fdlgolf.es/en/el-club. Afijn, als u zelf eens in de gelegenheid bent…. De website geeft de sfeer/uitzichten en uitdagingen niet echt goed weer.'

Jacqueline per mail:

'Grappig dat Karel (reactie op La Cala hieronder) blinde holes als negatief beoordeelt. Vind ik dan weer positief. Verder is het wel zo dat de banen van La Cala in mijn ogen weliswaar prachtig zijn, maar dat het resort niet echt warme vriendelijkheid uitstraalt. En pittig geprijsd is. Wat betreft de buggies, laatste keer dat ik er was waren dat voor het grootste deel stinkende pruttelbakkies op een fossiele brandstof, ipv electrisch. En ook al te weinig.'

Karel per mail:

'Onbegrijpelijk dat La Cala in de top 10 staat. Veel blinde holes, matige greens, onvriendelijk personeel en al enkele jaren een probleem met de beschikbaarheid van buggy's. Je staat in de rij te wachten op de terugkomst van eerdere spelers. Mijas Golf met twee banen komt eerder in aanmerking. Los Lagos is nu even dicht vanwege de overstromingen, maar zal zeker later dit jaar weer open zijn.'


}