Nienke gekozen tot Beginnende Golfer 2017!

21 december 2017 Redactie GOLF.NL
Nienke Oostra is gekozen tot de Beginnende Golfer van het Jaar. De 29-jarige Alkmaarse, een van de drie genomineerden, kreeg in de door GOLF.NL georganiseerde verkiezing 42% van de stemmen.

Dennis Buurs (40%) en Roy Daniels (18%) waren de andere twee kandidaten, die na de voorselectie voor de titel opgingen. Er kon de afgelopen dagen worden gestemd op GOLF.NL, waar de drie kandidaten in een videoportret werden voorgesteld. Voor alle drie de deelnemers gold dat ze dit jaar zijn begonnen met golf.

Nienke kreeg bijna duizend stemmen, ongeveer zestig meer dan Dennis Buurs uit Emmen, die nog een sterke eindspurt had. Roy Daniels uit Tilburg bleef op ruim 400 stemmen steken.

Nienke werd vandaag op Golf & Country Club Regthuys in het Noord-Hollandse Winkel verrast met de beker en een door Pin High Golftravel beschikbaar gesteld geheel verzorgd golfweekend op de Five Nations in België.

‘Het heeft me de afgelopen dagen wel beziggehouden. Na het zien van de tussenstand liep de spanning alleen maar meer op. Ik heb heel veel leuk reacties op mijn deelname gehad en werd daar op Regthuys ook veel op aangesproken. Ik had echt het gevoel dat iedereen op de club meeleefde. Dit is een grote eer’, zei Nienke in een eerste reactie.

De Alkmaarse, die als casemanager Cardiogenetics in het Amsterdams Medisch Centrum werkt, is door haar vriend Dimitri ‘aangestoken’ met het golfvirus. ‘Ik heb veel getennist, maar golf is al heel snel mijn sport geworden.’

De award voor de Beginnende Golfer van het Jaar werd voor het eerst uitgereikt. ‘Tegen het einde van het jaar worden vaak de besten in een sport in het zonnetje gezet. Wij willen met De Beginnende Golfer een soort ode brengen aan de golfers, die recentelijk de sport hebben ontdekt. We kunnen namelijk niet allemaal even goed worden als Joost Luiten of Anne van Dam, maar wel net zo veel plezier aan de golfsport beleven’, aldus Edwin Alblas, hoofdredacteur van GOLF.NL. ‘De award moet je zien als een aanmoediging voor alle beginnende golfers; de een is al heel fanatiek en een ander heeft misschien weer een zetje nodig om door te pakken. De drie kandidaten, die door vrienden of familie zijn aangemeld, hadden met elkaar gemeen dat ze na de eerste stappen in de golfsport heel enthousiast en fanatiek zijn geworden. Maar belangrijker nog: ze zijn ook een goede ambassadeur van de golfsport.’

LEES HIER MEER OVER DE BEGINNENDE GOLFER VAN HET JAAR