Anne van Dam in de laatste ronde in Dubai
Beeld: Getty Images

Geen zege Van Dam (4de) in Dubai

9 december 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is er niet in geslaagd de Omega Dubai Ladies Classic op haar naam te schrijven. In het slottoernooi van de Ladies European Tour in 2017 eindigde Van Dam als vierde.

Anne van Dam begon de slotdag van de Omega Dubai Ladies Classic op -12 als leider met een voorsprong van twee slagen. De 22-jarige Arnhemse maakte op hole 1 van de Emirates Golf Club een bogey maar met birdies op hole 3 en 4 ging ze weer onder par voor de ronde. Na een bogey op hole 6 ging Van Dam uit in 35 slagen, gelijk par. 

Hole 10, een par-5 van 478 meter, werd een heel dure. Na een drive in de rough volgde een mislukte tweede slag en uiteindelijk een dubbel-bogey 7 op de kaart. Op hole 13, een par-5, en de korte par-4 17de maakte Van Dam wel optimaal gebruik van haar lengte van de tee. 

Dankzij die twee birdies stond ze op de tee van hole 18 op -12 en op dat moment een gedeelde vijfde plaats. Haar drive ging te ver links maar met wat geluk had Van Dam een open schot naar de green. Na een mooie tweede slag putte Van Dam voor een eagle. Die putt viel net niet maar de birdie bracht haar op -13 en een vierde plaats omdat Pernilla Lindberg een korte putt miste op hole 18 en met een bogey eindigde. 

Belangrijk voor Van Dam want met haar vierde plaats verdiende ze ruim 19.000 euro. Ze steeg van plek negen op de Money List naar de vijfde plaats met in totaal 100.843 euro prijzengeld. Door die top-5 klassering kan de beste golfster van Nederland in 2018 minimaal drie en misschien wel alle vijf de majors spelen. 

Eén zege

Van Dam heeft tot nu toe één keer gewonnen op de Ladies European Tour: het Xiamen Open in China in 2016. De Nederlandse wilde in 2018 op de LPGA Tour gaan spelen maar het lukte haar eerder deze maand niet om in de LPGA Qualifying School een kaart te veroveren voor het Amerikaanse circuit.

Celine Herbin, In-Kyung Kim en Angel Yin speelden een play-off om de winst in de Omega Dubai Ladies Classic. De Française viel op de eerste extra hole af, Kim miste een korte putt voor birdie op hole 17 waardoor de zege ging naar Angel Yin. Het is de eerste overwinning op de LET voor de 19-jarige Amerikaanse Solheim Cup-speelster. 

Leaderboard.

Order of Merit.


Video dag vier: