Chris Como en Tiger Woods
Chris Como en Tiger Woods
Beeld: Getty Images

Tiger stopt met swingcoach Como

23 december 2017 Redactie GOLF.NL
Tiger Woods heeft laten weten dat hij niet meer met swingcoach Chris Como werkt; hij gaat het de komende tijd alleen doen.

Tiger Woods maakte drie weken geleden een geslaagde comeback nadat hij tien maanden was uitegschakeld door een rugblessure en -operatie. 

Woods werkt sinds 2015 samen met Chris Como. 'Sinds mijn operatie heb ik hard gewerkt om mijn lichaam en swing opnieuw te leren kennen', zegt de 41-jarige Woods. 'Ik heb hierbij vooral vertrouwd op mijn gevoel en mijn jaren harde arbeid met Chris. Op dit moment denk ik dat het het beste is als ik in mijn eentje doorga. Ik ben dankbaar voor het werk van Chris Como en heb groot respect voor hem.'

Woods werd begin december gedeeld negende in de Hero World Challenge, een toernooi met 18 spelers maar acht uit de top 10 van de wereld. De 14-voudige majorwinnaar leek totaal geen last meer te hebben van zijn rug. 

Tiger werkte aan het begin van zijn loopbaan met Butch Harmon. In 2004 ging hij met Hank Haney werken, in 2010 met Sean Foley in 2010 en de laatste drie jaar met Como. Como heeft laten weten dat hij goed kan leven met de beslissing van Woods en dat de twee vrienden zijn.

Tiger speelt vermoedelijk in februari weer, in het Genesis Open, een wedstrijd van de PGA Tour. Hij wordt op 30 december 42.

Como over hoe je een draw slaat:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}