Na een lesje net zo ver slaan als Thomas Pieters?
Beeld: Golfsupport.nl

Privéles van Tiger en Thomas

20 december 2017 Redactie GOLF.NL
Topgolfers verdienen bakken met geld maar ze zetten zich ook vaak in voor goede doelen. Tiger Woods en Thomas Pieters geven golfles en Jack Nicklaus schuift aan voor een exclusief diner.

Pieters en De Warmste Week

Voor de twaalfde keer organiseert Studio Brussel in België De Warmste Week, een actie voor diverse goede doelen vergelijkbaar met Serious Request van 3FM in Nederland. Tijdens De Warmste Week kunnen mensen bieden op een exclusieve golfles van Thomas Pieters in de week van de Belgian Knockout, het nieuwe toernooi op de European Tour waarvan Pieters de ambassadeur is en dat in mei wordt gespeeld op Rinkven International GC. De privéles van de beste golfer in België duurt een uur en is voor vijf personen. Het geld dat ingezameld wordt gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Er kan hier geboden worden tot vrijdagavond 22 december 20.00. Het hoogste bod donderdagmiddag rond 14.00 bedroeg 2200 euro.

De strijd tegen kanker ligt Pieters na aan het hart: ‘Ik heb mijn opa snel zien aftakelen en verloren aan kanker. Ik denk dat niemand kan vatten hoe kinderen en hun ouders zich in dergelijke situaties voelen. Zij kunnen dus alle extra steun en hulp maar al te goed gebruiken. Daarom hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen om hulp te bieden die ze op dat moment zo hard nodig hebben.’

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

$ 210.000 voor lesje van Tiger

De Amerikaanse Tourpro’s Chris Stroud en Bobby Gates organiseerden onlangs een veiling om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Harvey. Tim Rosaforte, een bekende golfjournalist van The Golf Channel en Golf Digest, was er bij aanwezig. Er kon ook geboden worden op een privéles van Tiger Woods. Die golfles van de 14-voudig majorwinnaar werd volgens Rosaforte door de veilingmeester afgetikt op 210.000 dollar. Of de golfles een uurtje duurt of langer liet Rosaforte onvermeld…

Dineren met Jack Nicklaus

Een golfles is altijd heel leerzaam, maar een paar uur aan tafel doorbrengen met de meest succesvolle golfer ooit en alles vragen wat je altijd al wilde vragen is ook veel waard. Vooralsnog minimaal 42.500 dollar. Want dat is tot nu toe hoogste bod op goede doelen veilingsite CharityBuzz voor een exclusief diner op The Bear’s club in Florida met Jack Nicklaus, winnaar van 18 majors. Het is voor vier personen en inbegrepen zijn ook drie nachten logeren op de club en minimaal één rondje golf op de baan die in de top-10 staat van Florida. Wie nog wil bieden moet opschieten want de deadline is donderdag 21 december om 18.00. De opbrengst gaat naar de Nicklaus Children’s Health Care Foundation en One Drop.


}