Wilson gaat met de C300 driver voor mat rood.
Beeld: Wilson Staff
Ook in de C300 fairwaywoods zitten 'Power Holes'
Beeld: Wilson Staff
De C300-lijn van Wilson bestaat ook uit hybrides.
Beeld: Wilson Staff
De C300 ijzers zijn naast de hier afgebeelde standaard versie ook in een forged versie verkrijgbaar.
Beeld: Wilson Staff

Wilson onthult C300-lijn

10 december 2017 Redactie GOLF.NL
Wilson Staff pakt voor het nieuwe jaar flink uit met een compleet nieuwe C-lijn. Naast een opvallende kleur voor de houten - mat rood - hebben alle clubs uit de C300 familie 'Power Holes' voor extra afstand.

Wat is het?

Een nieuwe driver, fairwaywoods, hybrides en twee verschillende ijzers; Wilson onthult met de C300 familie een compleet nieuwe lijn in de 'C' categorie.  Die 'C' staat voor cross-over, waar Wilson mee zegt dat deze clubs voor de mid- tot hoge handicapper zijn.  

Om te beginnen is er een nieuwe driver, die in een nieuw mat rood jasje is gestoken. Naast de kleur trekt Wilson ook aandacht met zogenaamde 'Power Holes'. Wat die holes precies doen leggen we hier onder uit in 'Wat is er nieuw'. 

Wat we eerst willen melden is dat de driver met drie verwisselbare gewichten (2 en 6 gram) is af te stellen voor een draw of fade. Daarnaast is de standaard loft (9, 10.5, 12 graden) met 2 graden te verhogen of 1 graad te verlagen (in stappen van een halve graad).

De fairwaywoods (verkrijgbaar in 13.5, 15 en 18 graden) en hybrides (verkrijgbaar in 17, 20 en 23 graden) zijn ook afstelbaar dankzij de adjustable hosel en gewichtjes. 

En dan naar de ijzers. Naast een standaard versie van de C300 ijzers is er voor de speler die extra gevoel zoekt ook een 'forged' versie verkrijgbaar. 

Wat is er nieuw?

Hoe zit dat met die 'Power Holes'? De driver heeft er vier, de fairwaywoods en hybrides hebben respectievelijk zes en vijf 'Power Holes'. En je raadt het al: ook in de ijzers komen de 'Power Holes' terug. Niet minder dan tien zijn er gebruikt in de standaard C300 ijzers.

Deze gaten, die dus in alle C300 clubs zijn verwerkt, zijn gevuld met urethaan, het zachte spul bekend van de buitenste laag van (dure) golfballen. Met deze 'holes' wordt het contact tussen clubhoofd en clubblad geminimaliseerd en dat zou voor extra flexibiliteit moeten zorgen. Deze extra vering in het clubblad zorgt voor extra balsnelheid, vooral bij slagen die je niet helemaal zuiver in het midden van het clubblad raakt. 

Als je de C300 met de F5 driver, de voorganger van de C300, met elkaar vergelijkt is er volgens Wilson op dat gebied een groot verschil te zien. 'In de robot tests komt de C300 er veel sterker uit bij ballen die op de hiel of teen worden geraakt', aldus Jon Pergande van Wilson Staff over de vergevingsgezindheid.

In de gesmede versie van de ijzers zitten - met uitzondering van de ijzer-9 en pitching wedge - ook 'Power Holes', maar alleen in de zool en teen, en zijn dus niet zichtbaar bij adressering.

Wat vinden wij?

Noem het vergevingsgezindheid of extra afstand, met de hashtag #PowerYourPlay op social media is het duidelijk wat Wilson wil. Het is niet de eerste keer dat Wilson 'Power Holes' gebruikt om de golfer te overtuigen. Eerder verschenen ze al in de ijzers, en nu dus ook in de driver, fairwaywoods en hybrides. Van een nieuwe technologie is dan ook niet echt sprake. Dat Wilson Staff de technologie nu nieuw leven inblaast is niet gek gezien de aanhoudende drang naar extra afstand. De mat rode kleur van de houten is gewaagd en of de clubs er met de 'Power Holes' naast afstand ook qua looks op vooruit gaan is twijfelachtig. Bekijk de afbeeldingen in de carrousel en laat ons weten wat jij ervan vindt. 

Productinformatie

Alle clubs uit de C300 lijn zijn vanaf eind januari 2018 verkrijgbaar. Bekijk foto's van de clubs in de carrousel boven dit bericht.

Driver. Prijs: € 430
Fairwaywoods. Prijs: € 280
Hybrides. Prijs: € 250
IJzers (staal, 7 ijzers). Prijs: € 750
IJzers (graphite, 7 ijzers). Prijs: € 850
IJzers forged (staal, 7 ijzers). Prijs: € 850
IJzers forged (graphite, 7 ijzers). Prijs: € 916

Meer weten? wilson.com


Lees meer over

Equipment