Het resort Sandpiper Bay in Florida
Uit eigen archief: Robert Meeuwsen (links) op het resort
De golfbaan
Het resort biedt meer dan alleen golf

Traveltip: relaxed resort in Florida

8 december 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in en buiten Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een traveltip van beachvolleyballer Robert Meeuwsen die in 2013 wereldkampioen werd en in 2016 olympisch brons won, beide keren met Alexander Brouwer. Hij golft sinds ruim een jaar.


Verenigde Staten, Florida, Port St Lucie

Club Med Sandpiper Bay - “Mijn passie voor golf is in 2015 ontstaan, op een trainingskamp in de Amerikaanse staat Florida. We zaten met de nationale beachvolleybalselectie op het Club Med-resort in Sandpiper Bay. Met voor beachvolleybal perfecte faciliteiten maar ook met een prachtige golfbaan en drivingrange. Ik stond er dagelijks een half uurtje ballen te slaan en op onze vrije zondag gingen we regelmatig met een buggy de baan in. Een jaar later, in de voorbereiding van het seizoen 2016, waren we weer op dit resort en raakte ik er helemáál van overtuigd golfer te worden. Na de Olympische Spelen heb ik op mijn golfclub Ockenburgh in Kijkduin lessen genomen en mijn clubs laten fitten (geen overbodige luxe met mijn lengte van 2,07 meter). Ik probeer in mijn off-season een keer per week te spelen. Hoogtepunt is mijn Beat-the-Pro-optreden op het KLM Open van dit jaar."

"De baan van het Club Med-resort Sandpiper Bay is vooralsnog mijn favoriet én een aanrader als je van zon, strand en een relaxte sfeer houdt. En als je dan toch in de buurt van Miami bent, rij dan richting het zuiden naar de beroemde South Beach en bestel de BangBang Shrimp bij A fish called Avalon!”

------------------------------

TIP van de REDACTIE: De golffaciliteiten van het Club Med-resort Sandpiper Bay (overigens geheel gerenoveerd in 2012) kun je gratis bezoeken als gast maar zijn ook toegankelijk voor niet-gasten. Voor de hoogte van de greenfee hoef je het niet te laten, die varieert van 15 tot 35 dollar. Het is een par-70-baan, geschikt voor alle niveaus en familievriendelijk.

De all-inclusive vanaf-prijzen voor zeven nachten op het resort bedragen per persoon: 1102 euro (januari), 1212 euro (februari), 1237 euro (maart) en 862 euro (april tot en met juni). Kinderen jonger dan vier jaar zijn - afhankelijk van de reisdata - gratis en ouder dan vier jaar krijgen korting. Klik hier voor de website van Sandpiper Bay en voor een filmpje.

Jouw favoriet delen?

Ken jij ook zo’n ideale golfplek en wil je die delen met andere golfliefhebbers? Stuur dan een korte tekst met daarin de naam van de golfbaan, waarom het een van je favorieten is en zet er meteen een leuke horecatip bij. Dit kan naar karianne@golf.nl. De leukste tips zetten we op de site.