Loading the player...
Tiger Woods op dag vier van de Hero World Challenge
Bron: Ziggo Golf

Fowler wint met superronde, Woods solide

3 december 2017 Redactie GOLF.NL
Met een ijzersterke ronde 61 (-11) heeft Rickie Fowler de Hero World Challenge gewonnen. Tiger Woods werd bij zijn comeback gedeeld negende en heeft vertrouwen in de toekomst.

Rickie Fowler begon de dag op de vijfde plaats, zeven slagen achter de leider. Na zeven holes wees alles erop dat Fowler zou gaan winnen: de Amerikaan maakte zeven birdies op rij en de leider na dag drie, Charley Hoffman, kwam niet op gang. Fowler maakte nog vier birdies (op 9, 11, 13 en 15) voor een ronde 61 (-11), een toernooirecord en de laagste ronde in zijn loopbaan.

Fowler eindigde met -18 totaal vier slagen voor landgenoot Hoffman die met een ronde 72 tweede werd. Tommy Fleetwood en Jordan Spieth (-11) eindigden samen op de derde plaats.

Woods: 'Alleen maar hoofdpijn ...'

Tiger Woods besloot het toernooi met een ronde 68 (-4). Na een minder goede derde ronde speelde Woods op zondag weer heel sterk. Hij droeg traditioneel rood en was vijf onder na negen holes. Woods begon de back nine met een dubbele bogey (zijn enige double in vier dagen), krabbelde terug met drie birdies maar maakte op 17 en 18 bogey. Met de scores 69-68-75-68 (-8) werd hij gedeeld negende in het toernooi van de PGA Tour waarvan hij zelf gastheer is. (Woods gaf zichzelf een wildcard.) Naar verwachting staat Woods maandag weer in de top 700 van de wereldranglijst, hij is nu nummer 1199.

Vorig jaar, toen Woods ook een comeback maakte in de Hero World Challenge, werd hij een-na-laatste in het kleine veld (18 deelnemers). In februari 2017 kreeg hij opnieuw rugklachten en hij is dit jaar opnieuw geopereerd: zijn vierde rugoperatie. Nu is er weer hoop voor Woods en zijn fans: de 14-voudige majorwinnaar die op 30 december 42 wordt, hield deze week niet in bij zijn slagen en lijkt helemaal pijnvrij te zijn. 'Ik had geen pijn', aldus Woods zondagavond. 'Alleen maar hoofdpijn over sommige slagen vandaag. Alles bij elkaar ben ik heel blij. Ik heb hele goede ballen geslagen; dat belooft een mooie toekomst.'

Hij maakt een veel betere indruk dan vorig jaar rond deze tijd, maar het is afwachten of zijn rug en lichaam zich langdurig goed houden. Woods is hoopvol en zegt dat hij zich gaat richten op de majors: 'Ik ga nadenken over een schema voor de majors, hoeveel ik moet spelen en hoeveel ik moet trainen', zei hij na zijn ronde. 'Genoeg spelen maar niet te veel.' 

Waarschijnlijk speelt Tiger pas in januari weer een wedstrijd. De 41-jarige Woods won in zijn loopbaan 79 toernooien van de PGA Tour. Na deze week houdt iedereen weer rekening met een 80ste zege in 2018.

Eindstand. Samenvatting dag vier:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Tiger Woods sloeg op de green van de par-4 zevende (315 meter) en maakte de putt voor eagle. Het was zijn eerste eagle op een par 4 sinds de Masters van 2010:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

European Tour

Het Afrasia Bank Mauritius Open is gewonnen door de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli (video onder). De Australiër Cameron Smith won in eigen land het Australian PGA Championship. Komende week wordt het Joburg Open gespeeld.

Race to Dubai 2018 (Joost Luiten heeft nog geen wedstrijden gespeeld).

Loading the player...
}