Leeuwenbergh golfclub
Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh

Paragolfers op Leeuwenbergh

3 december 2017 Redactie GOLF.NL
De Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh neemt een groep van ongeveer 25 'paragolfers' op als leden van de vereniging.

Leeuwenbergh heeft zeven jaar geleden medewerking verleend aan een experiment van Sophia Revalidatie. Onder leiding van José Loomans, pro van de stichting Golf voor Gehandicapten, is bekeken of golf een rol kan spelen in de verbetering van de kwaliteit van het leven van mensen met beperkingen. Het experiment was volgens de initiatiefnemers een succes.

De groep mensen met beperkingen wordt met een knipoog naar de Paralympics paragolfers genoemd. Het lidmaatschap van de groep paragolfers is een volgende stap. De paragolfers kunnen op de baan van Leeuwenbergh golf spelen en krijgen 45 groepslessen per jaar. 

Volgens de club komen mensen met een fysieke beperking dankzij golf uit een isolement. 'Op Leeuwenbergh staat mijn beperking eens niet voorop', zegt een van de deelnemers.

Leeuwenberg heeft jaren ervaring in het op maat begeleiden van mensen met een beperking. Dat geldt ook voor Golfclub Holthuizen, Prise d'eau en Het Woold. Andere clubs zijn welkom om gebruik te maken van de kennis van deze verenigingen.

}