Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: LET

Q School LPGA voorbij voor Van Dam

2 december 2017 Redactie GOLF.NL
Geen LPGA Tour-kaart voor Anne van Dam in 2018. De Nederlandse heeft de cut gemist in de Qualifying School van de Amerikaanse Tour.

De 22-jarige Arnhemse begon de kwalificatiewedstrijd uitstekend met een ronde 68 op de Jones Course van LPGA International en een gedeelde eerste plaats. Daarna maakte ze 81 op de Hills Course, 75 (+3) op Jones en 75 (+3) op Hills voor een totaal van +11, waardoor ze ruim de cut (+4) heeft gemist.

De top 70 plus ties speelt zondag een vijfde ronde op LPGA International in Florida. De top 20 na 90 holes wint een volledige kaart voor de LPGA Tour. Nummer 21 tot en met 45 (plus gedeeld 45ste) zullen gedeeltelijke speelrechten op de LPGA Tour winnen.

Van Dam, nummer negen op de jaarranglijst van de Ladies European Tour (LET), hoopte volgend jaar te spelen op de LPGA Tour, omdat de LET een beperkt aantal wedstrijden organiseert met relatief weinig prijzengeld en punten voor de wereldranglijst. De Nederlandse heeft volgend jaar, dankzij haar deelname aan de Q School-finale, wel speelrechten op de Symetra Tour, de eerste divisie in Amerika. Pas volgend jaar is er weer een qualifying school van de LPGA Tour.

Komende week doet Van Dam mee aan het slottoernooi van de LET in Dubai.

Leaderboard.