De eerste 'slimme' trolley: de Motocaddy S5 Connect.
Het display van de S5 Connect geeft niet alleen afstanden maar ook notificaties bij nieuwe e-mails of berichten.
De Motocaddy GPS-app is ook zonder trolley te gebruiken.
Motocaddy S5 Connect

Motocaddy lanceert eerste 'slimme' trolley

23 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Net als een echte caddie: een trolley die je tas draagt én afstanden geeft. Met de S5 Connect lanceert Motocaddy de eerste elektrische trolly die - met behulp van je smartphone - de afstanden geeft naar de voorkant, midden en achterkant van de green.
De eerste 'slimme' trolley geeft niet alleen afstanden, maar ook notificaties over gemiste oproepen, email of meldingen van apps als WhatsApp en Facebook. Al deze informatie wordt weergegeven op het display boven de knop met de negen snelheid settings van de trolley. 

Gratis GPS-app

Motocaddy, de marktleider als het gaat om trolleys, maakt slim gebruik van je telefoon die je via Bluetooth met de trolley laat communiceren. De afstanden worden verzorgd door de gratis GPS-app (iOS & Android) die ook zonder de trolley gebruikt kan worden voor nauwkeurige afstanden op zo'n 36.000 banen wereldwijd. Motocaddy maakt gebruik van iGOLF, dezelfde database die TomTom en Bushnell gebruiken voor hun GPS producten. 

Naast een ronde timer geeft de S5 ook de afstand van je laatste slag. De app biedt de mogelijkehid om banen met Wifi al eerder te downloaden om data te besparen. Stop je je telefoon in je tas, dan blijft de verbinding met de S5 in stand. Ook handig: je kunt je mobiel opladen via de UBS ingang van de trolley. 

Motocaddy over de S5 Connect: 'De S5 is de ultieme caddie voor iedere golfer - je tas wordt gedragen en je krijgt nauwkeurige afstanden op elke hole', zegt Tony Webb, managing director van Motocaddy. 'We moedigen golfers niet aan om hun telefoon te checken tijdens het spelen. Integendeel, de trolley vermindert het gebruik van je telefoon omdat je op het display alle informatie krijgt die je nodig hebt. De notificaties zijn heel eenvoudig uit te schakelen als je tijdens je ronde niet gestoord wilt worden.'

Eenvoudig inklapbaar

Qua looks lijkt de S5 erg op de andere modellen uit de S-serie. Het QUICKFOLD mechanisme waarmee de trolly makkelijk is in te klappen en het EASILOCK systeem waarmee je tas makkelijk is te bevestigen op de trolley komen ook terug. Naast een standaard versie is de trolley ook verkrijgbaar in een 'downhill control' versie (S5 CONNECT DHC), waarbij de trolley een constante snelheid aanhoudt bij de meest steile hellingen. 

De S5 connect is verkrijgbaar in een zwarte of Alpine uitvoering voor € 899 met een standaard batterij en € 949 voor de extended lithium batterij. Het DHC Model is beschikbaar in een Graphite uitvoering voor een prijs van € 1049 en € 1099 (extended battery). Alle batterijen worden geleverd met een vijfjarige garantie. 

Binnenkort op GOLF.NL een review van de Motocaddy S5 Connect.

Lees meer over

Equipment